В новините
 
01.12.2010 19:41   Новината е видяна 6529 пъти
Танцова компания Дюн - Игра на ЕНЕРГИЯ, вход свободен

Танцова компания „Дюн” ще представи последния си спектакъл Игра на Енергия на 5 Декември /неделя/, от 19.00 ч. в Младежки Културен Център.

Спектакълът е по музика на Йохан Себастиан Бах – откъси от сюити за соло чело.
Живото изпълнение на талантливия бургаски челист Лъчезар Каприев съпътства изпълнението на четиримата танцьори: Петя Попова, Петя Стойкова, Станислав Димитров, Владимир Грудев.
В това изпълнение бургаската публика няма да има удоволствието да чуе живото изпълнение на Лъчезар Каприев, поради контузия на музиканта. Изпълнителите ще танцуват по запис на великия френски челист Морис Жедрон.

Хореографията е на Петя Стойкова, в партньорство с танцьорите.
Костюмите са дело на младата бургаска сценографка Петя Петрова.

Спектакълът Игра на Енергия интерпретира идеята за свързаност на човека и космоса.
Енергията, която формира космоса е същата тази енергия, формираща човека и пътуваща през телата, съзнанието и чувствата.
Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите сътворяват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство.

Спектакълът е с продължителност 30 мин. и ще се играе безплатно. Вход: Свободен!

Игра на Енергия е създаден в началото на 2010 год.
Екипът на спектакъла включва 3 жени с името Петя, двама мъже които удивително си приличат и един изключитено талантлив музикант.
Спектакълът е участвал в международните фестивали „Антистатик” и „Малък сезон” в София. След успешното си преставяне на „Малък сезон”, танцова компания „Дюн” беше поканена да гостува с Игра на Енергия в авторитетната Театрална работилница „Сфумато” за един сезон.

Танцова компания „Дюн” е независима артистична трупа, регистрирана като Сдружение „Танц БГ”. Компанията е единствената трупа за съвременен танц в България, съществуваща извън столицата. Създадена е през 1986 год. като „тайфа” от млади хора, занимаващи се с модерен балет. И преди и сега компания Дюн се издържа от собствената си дейност.
В лекциите по история на танца в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” танцова компания Дюн се споменава заедно с имената на емблематични български хореографи като Маргарита Арнаудова, Маргарита Градечлиева, Боряна Сечанова и др.

Спектакълът Игра на Енергия на 5 Декември, 2020 г. се осъществява със съдействието на Община Бургас.





Ключови думи: Танцова компания, Дюн, спектакъл, Игра на Енергия, Младежки Културен Център, Петя Попова, Петя Стойкова, Станислав Димитров, Владимир Грудев,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |