В новините
 
01.12.2010 19:49   Новината е видяна 5391 пъти
Българските специалисти в областта на геотехническото и тунелното строителство направиха първата стъпка за приобщаване към европейските и световните структури

на медийно събитие в София официално бе обявено създаването на Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство (БАГТС). Новата структура обединява  видни специалисти от бранша.
 
Специални участници в събитието бяха проф. д-р инж. Божидар Божинов, почетен председател на БАГТС, член на Експертния съвет,  преподавател в Минно-геоложкия университет „Иван Рилски“, доайен в проектирането на геотехнически съоръжения, и доц. д-р инж. Виктор Ташев, член на Експертния съвет на БАГТС и преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), един от най-успешните проектанти в тунелното строителство. 
 
„Главната цел на новоучредената Българска асоциация за геотехническо и тунелно строителство е изучаване и популяризиране на световния опит в тази сфера у нас за адекватна реакция при предстоящото изграждане на мащабните проекти от техническата инфраструктура”, заяви председателят на БАГТС инж. Валентин Трашлиев.
 
„Създаването на национална асоциация за геотехническо и тунелно строителство е не само навременно, но дори е закъсняло, тъй като такива сдружения има във всички по-напреднали, а и не само напреднали страни. Очаква се тази асоциация да обедини силите и професионализма на проучватели, проектанти и строители, така че да се открият възможности за внедряване на нови технологии, механизация и начини на защита на подземните конструкции, опазване на природната среда и използване на последните постижения на световната наука и практика в тази сложна и отговорна строителна дейност”, коментира проф. д-р инж. Божидар Божинов.
 
„Чрез новосъздадената структура се надявам да предадем своите знания и опит на бъдещото поколение специалисти, а и да способстваме за поддържане на постоянна връзка между бизнес практиката и постиженията на академичната общност“, добави доц. Виктор Ташев.
 
Сред целите на асоциацията са да съдейства за широко международно сътрудничество, да осигурява изпълнение на практически програми и социални инициативи, както и да създаде и поддържа информационна система за свободни работни места за лица, квалифицирани за този тип строителство, и да подпомага професионалната им реализация.
 




Ключови думи: асоциация, геотехническо, тунелно, строителство, структура,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |