В новините
 
02.12.2010 08:29   Новината е видяна 8722 пъти
БЪДИ АНГЕЛ, ДАРИ НИ КРИЛЕ

На Международния ден на хората с увреждания, с детска изложба на децата от  Детски център „Вижън Джуниър”, участващи в художествените курсове към Агенцията за социално развитие „Вижън”, продължава благотворителната инициатива за набирането на средства за специализиран транспорт за децата с двигателни проблеми, учащи в общообразователните училища във Варна и на които Агенция „Вижън” предоставя услугата социален асистент.
Откриването на изложбата е на 03 декември 2010 г., от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна и ще остане там до 15 декември 2010 г., след което ще бъде представена в Гранд Мол Варна. Там изложбата може да бъде посетена до 31 декември 2010 г.
Благотворителната инициатива стартира на 28 октомври 2010 г. с изложба от акварелни творби на варненския художник Петър Петров. Тя бе подкрепена и от Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов. Членовете на студио Фотография и Видео към Агенцията за социално развитие „Вижън”, също представиха свои фотографии, като част от тази инициатива. След преместването на изложбата от детски картини в Гранд Мол Варна, в Арт клуб „Вижън хол” ще бъде представена и благотворителна изложба на икони от Младен и Катя Костадинови.
Детски център „Вижън Джуниър” осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центърът осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Те обаче имат големи затруднения при придвижването на децата до училищата и детските градини. Липсата на транспорт за трудноподвижните деца е остър проблем, който пречи за доброто качество на услугата, за която са заделени значителни средства.
Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен.
Открита е и банкова сметка за събирането на нужните средства:

SGЕкспресбанк - Клон Транспортна
BG88TTBB94001506067847
BIC TTBBBG22

Стартирането на такава инициатива е от изключително значение не само за децата с такива нужди, но и за нас като хора, поставяйки социалната отговорност на първо място, живеещи в един бързо развиващ се град в Обединена Европа, какъвто е Варна.

Очакваме Ви на откриването на изложбата на 03 декември 2010 г. от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна.

„БЪДИ АНГЕЛ, ДАРИ НИ КРИЛЕ!”





Ключови думи: изложба, деца, училища, Варна, изложба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |