В новините
 
04.12.2010 14:19   Новината е видяна 5024 пъти
Вечер на мистериите в Бургаски свободен университет

„Хвърлете съдът в морето и плуването ви на момента ще стане благополучно” посъветва св. Николай чрез актьорите от театралното ателие към Бургаския свободен университет. От 18 часа в атриума на университета зрителите имаха удоволствието да станат част от тайнството на притчите за светеца, патрон на град Бургас.
„Вечер на мистериите” е част от инициативата на студентите от Бургаския свободен университет „Изхвърли лошото-живей с доброто”. Идеята за която те взаимстваха от сказанията за покровителят на моряците. Студентите искаха да запознят всички гости с историите за светията и неговите поръчения, които се стремят да ни избавят от злото, което съпътства живота ни.
Ритуалното изхвърляне на  делвата препълнена с „козни” ще донесе на всички хора спокойствие и доброта, защото водата е символ на пречистването.
Под ръководството на Елевтери Елевтеров, младите таланти от Театралното ателие към университета, дадоха всичко от себе си,  за да ни покажат как да направим света, в който живеем едно по-приятно място.
„Изхвърлянето” на лошото, което е около нас е едно своеобразно пожелание за ден без проблеми, ден изпълнен с усмивки.
Споделените и изказаните проблеми вече са извадени на повърхността и не тежат толкова много. Всички споделени негативни послания,  които българите от цял свят искат да премахнат от живота си, ще бъдат ритуално изхвърлени от Мостика на град Бургас, от 11:30 часа на празника на града 6.12.2010г. Заповядайте, за да изхвърлим лошото и да заживеем с доброто.




Ключови думи: ателие, Бургаски свободен университет, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |