В новините
 
15.01.2011 11:12   Новината е видяна 9247 пъти
През 2010 Бургас е взел повече от туризъм спрямо 2009
Община Бургас отчита ръст на приходите от туристическа дейност през миналата година спрямо предходната 2009 г. Това съобщи за радио „Фокус”-Бургас Ивелина Стратева, директор на дирекция „Стопански дейности” в община Бургас. На територията на община Бургас постъпилите приходи от туристическа такса са в размер на 380 762 лева като има събрани 47 900 лева от категоризация или общо приходите от туристическа дейност са 428 690 лева. За същия период миналата година приходите са били 369 000 лева като се отчита ръст от около 59 600 лева тази спрямо предходната година. Тези данни не са окончателни, тъй като за декември туристическата такса се отчита до средата на януари тази година и не всички хотели към днешна дата са платили туристическа такса за миналата година. Не по-малко от 60 000 лева ръст ще имаме през тази година спрямо предходната, прогнозира Стратева. Финансовият ръст Стратева отдава на увеличението на туристическата такса миналата година спрямо 2009 г. Като цяло размерът на нощувките е относително постоянен. Увеличението касае хотелите три, четири и пет звезди. Предходната година те са заплащали туристическа такса в размер на един лев, а през миналата година – 2 лева. В град Бургас за другите хотели таксата е 1 лев, а за съставните селища – 0.80 ст. туристическите центрове, спални – 0.80 ст. през миналата година бе въведена и преференция за деца до 12 години, които са освободени от заплащане на туристическа такса, което не е било въведено през 2009 г.
В момента се работи по проект за реставриране на остров Св. Анастасия и превръщането му в атрактивна туристическа дестинация. Надяваме се проектът да се финализира в рамките на една година, посочи още Стратева. Успоредно с това се ремонтира усилено централна градска част. Предвидено е атрактивно осветяване на пространството между Гъбката и Мостика. Предвидено и поставяне на туристически табели, оказващи забележителностите на града. Поставени са указатели с туристическите маршрути на Бургас.




Ключови думи: Община Бургас, туристическа дейност, Бургас, Ивелина Стратева,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |