В новините
 
18.01.2011 10:34   Новината е видяна 7328 пъти
Станимир Димитров: Ще разчитаме на бонус от БФС за да влезем в Б група

Уважаеми читатели стартира подготовката на футболен клуб Нефтохимик Бургас. Имаме удоволствието наш събеседник да бъде Станимир Димитров – настоящ играч и легенда на Нефтохимик. Футболистът даде коментара си за изминалия полусезон, а също така отговори на някои въпроси, свързани с клуба и бъдещето си. Ето и цялото интервю:

- Станимире,  как оценяваш представянето на Нефтохимик през есента?

- Отборът е на второ място. Смятам, че това е добро класиране, при положение, че Ботев Пловдив е отбор с традиции в България.  Нормално е нашият тим да е непосредствено след Ботев, но разликата в точките е доста голяма. Мисля, че Нефтохимик като точков актив можеше да направи и повече, но като цяло закономерно сме на второто място. Може би отборът ще се опита да навакса малко изоставането пред пролетта. Смятам, че 16-те точки, които ни делят с Ботев, не отразяват реално разликата в класите между двата тима. Това се видя в последния мач, в който стана невероятно шоу за мач от „В” група. Този двубой бе показател, че може би двата тима са с изравнени възможности и затова пак казвам, че тази разлика не е реална.

- Ти не игра през по-голямата част от полусезона. В какво състояние си и може ли феновете да те видят отново през пролетта?

- Не играх поради простата причина, че след операцията трябва малко по-сериозно да се набляга на тренировки и на възстановяване. Занимавах се и с други неща по време на подготвителния период и не успях да се подготвя наравно с отбора. Нормално е да не играя,  за което не съжалявам, все пак има млади момчета, които да се развиват. Моята задача бе да ходя с отбора от време на време да тренирам, да вдигна настроението и с нещо ако мога да подскажа на някой от по-младите състезатели. Едва ли и през пролетния дял на първенството ще се появя в игра, причина за което е, че се занимавам с други неща и не ходя редовно на тренировки. Когато имам време и възможност съм при момчетата. Но пак казвам, че има млади момчета, които да играят и се развиват. Събирам се с приятели и играем на малки вратички, където съм в много добро състояние.

- Достатъчно ли ще е второто място за завръщане в „Б” група?


- Всичко е възможно. При положение, че предната година се получи така, че вторият трябваше да играе бараж. Но не съм запознат толкова по този въпрос. Надяваме се, че отборът ще запази второто място без проблеми и ще разчитаме на някакъв бонус от футболния съюз. Пак се връщам на мача с Ботев Пловдив, всички видяха за какво става въпрос и каква атмосфера имаше. Сега и с новия собственик целта на клуба остава завръщане в професионалния футбол, където му е мястото.

- Как звучи Станимир Димитров като треньор в близко бъдеще?

- На този етап няма как да стане, при положение, че не притежавам никакъв лиценз. Сега правя организация февруари или март месец, когато има курсове за треньорската школа. Документите ми там са подадени, надявам се да ме приемат и да започна от някъде да уча, защото без лиценз няма как да стане, дори и да имаш идеи в главата като на Фъргюсън. Ще се опитам да се изуча. В близко бъдеще няма как , в далечно – всичко е възможно. Нека сме живи и здрави.

- Ти посрещна Нова година в Бургас в семейна обстановка. Какво си пожелаваш през идната година и както и на бургаските читатели?

- Най-важното е да сме живи и здрави – аз, моето семейство, всички близки и приятели, познати, както и всички хора по света. Когато човек е жив и здрав може да се бори в всяка една трудност и да преодолява, за мен това е най-важното. Повече усмивки, повече оптимизъм и пожелавам 2011-та да по-успешна като цяло за България от 2010-та.





Ключови думи: Нефтохимик, Станимир Димитров, футболен клуб, футбол, БФС,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |