В новините
 
08.02.2011 11:58   Новината е видяна 10133 пъти
Бла-бла в комплекс Славейков

Изграждат нов спортен комплекс в „Славейков”

 Жителите на к-с „Славейков” се запознаха подробно с дейностите и обектите, заложени за изпълнение в комплекса през тази година. Това се случи по време на обществено обсъждане на проектобюджета на Община Бургас за 2011 г., в което взеха участие заместник - кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, директорът на ТД „Освобождение” Пенка Паспалева и директорът на дирекция „Образование” Веселина Таралова.
 В началото на срещата зам.-кметът Йорданка Ананиева припомни на присъстващите, че през изминалата година бяха преасфалтирани някои от основните улици в к-са – „Одрин”, „Крайезерна”, „Лазар Маджаров”, „Георги Минков”, „Тракия”, „Янко Комитов” и локалното платно на бул. „Проф. Яким Якимов”. Освен тях асфалтокърпежи са извършени на улиците между блоковете 10, 17, 14, 59, 60, 8, 28, 57, 38, 54, 15, 20, 86, 87, 88 и бл. 145. Обновени бяха и някои от главните алеи в парк „Изгрев” и парк „Славейков” и улицата между II РПУ и бл. 83. Подновен е тротоарът на автобусна спирка „Младост” и са поставени антипаркингови колчета по тротоара на ул. „Георги Минков”.
През 2010 бяха ремонтирани и учебните заведения в жилищния комплекс. С цел повишаване на енергийната им ефективност е подменена дограмата на ЦДГ „Моряче”, ЦДГ „Детелина” и ОДЗ „Райна Княгиня” и покривната хидроизолация и отоплителна система на СОУ „Димчо Дебелянов”. Обновени са и санитарните възли на СОУ „Константин Преславски”, ЦДГ „Моряче”, ОУ „Антон Страшимиров” и дворните огради на ОДЗ „Райна Княгиня” и ОДЗ „Звънче”.
Извършен е още и основен ремонт на басейна в СОУ „Константин Преславски”, напълно е обновена детската площадка в парк „Славейков” до бл. 58 и е обособен кът за свободно разхождане на домашни кучета.
След това зам.-кметът Йорданка Ананиева запозна подробно присъстващите с основните рамки на бюджет`2011, заложените в него средства и обектите, планирани за реализация през настоящата година там. Част от тях вече са започнали като изграждането на обслужващи улици и паркинг до бл. 55 и бл. 56 в к-с „Славейков”. В момента там се правят две обслужващи улици към двата блока, съответно с дължина 157 и 168 м. Строи се и паркинг за 110 автомобила. Подменят се съществуващи тротоарни настилки и се изграждат нови. Проектът е съобразен и с наредбата за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в урбанизираните територии. Предвидено е изграждане на ново улично осветление и система за отводняване на улиците и паркинга.
Друг голям обект, който ще стартира през настоящата година е изграждане на нов спортен комплекс на мястото на бившия работнически стадион. Той ще бъде многофункционален и комбиниран за различни видове спортове. Спортното съоръжение ще включва 2 нови футболни игрища, 2 за мини футбол, игрище за волейбол, за баскетбол, писта за лека атлетика, площадка за скейтборд, стена за скално катерене, още 1 тенис корт /в момента там има 2 корта/, зала за борба, други 2 по-малки зали, обслужваща сграда и детска площадка.
През 2011 г. трябва да стартира и проект за енергийна ефективност, който включва подмяна на старото осветление с ново на 75 улици, част от които са на територията на ТД „Освобождение”. По същия проект предстои цялостно саниране и ремонт на детските градини ЦДГ № 28 „Детелина” и ОДЗ № 5 „Иглика”, както и още 8 на територията на града.
Зам.-кметът Йорданка Ананиева сподели с присъстващите, че средствата в бюджета тази година по поддръжката са леко увеличени с цел подобряване на уличната инфраструктура в комплексите, зелените площи в междублоковите пространства и парковете. Ще продължи и търсенето на нови и подходящи места за увеличаване броя на паркоместата в к-са. Маркировката ще бъде реновирана, както и пешеходните пътеки в близост до обществени сгради и детски заведения.
По искане на присъстващите бяха обсъдени и възможностите за участие в програмата за малки публично-частни партньорства за благоустрояване на Община Бургас.
Основните забележки и препоръки на гражданите бяха свързани с изграждането на повече пешеходни пътеки – от бл. 58 до новата детска площадка и до бл. 46 и светофар на бул. „Тракия” и нови паркоместа. Сред поставените въпроси бяха още изграждане на паркинг между блокове 15 и 71, преместване на алеята и пешеходната пътека към парк „Изгрев” до бл. 1б, обновяване на парковата мебел в парковете и градинките в комплекса, обновяване на детската площадка пред бл. 23 и проекта за пробив по ул. „Струга”.
Зам.-кмет Ананиева запозна жителите с развитието на проекта за осъществяване на нов подход към комплекса от ул. „Янко Комитов” към ул. „Струга”. Първият етап на проекта, който вече е изготвен, се очаква да започне още през тази година. Реализацията му ще освободи до голяма степен тежкия трафик към комплекса и ще осигури по-доброто обслужване на търговската зона край к-с „Славейков”.
Желанието за поставяне на нов светофар на бул. „Тракия” /ъгъла на бл. 66/ ще бъде поставено за разглеждане от експертите в компетентната комисия. Парковата мебел в градинката пред бл. 1б е подменена с нова през изминалата година, а невъзможността да се премести пешеходната пътека между бл. 1б и парк „Изгрев” след спирката на автобус № 12 е свързана с безопасността на пешеходците. Детската площадка пред бл. 23 е вече предвидена за ремонт.

 





Ключови думи: спортен комплекс, Славейков, Община, Ананиева, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |