В новините
 
14.02.2011 07:49   Новината е видяна 9644 пъти
Антон Велков: В Анталия „Черноморец – Бургас” започна да придобива лицето, което аз искам да виждам на терена

-Господин Велков, удовлетворен ли сте от втория етап на подготовката на отбора, проведена в Анталия?
- В този тренировъчен лагер процента на свършената работа зависеше от времето. Дойдохме тук, за да можем да тренираме чисто футболни неща, които изискват добри терени и приемливи климатични условия. Като цяло времето за водене на тренировъчен процес бе прекрасно, теренните условия – също, така че аз съм напълно удовлетворен от работата, която свършихме  в последните две седмици. Разбира се не искам да кажа, че спираме дотук. Напротив предстои ни работа по изчистването на някои детайли в играта, за които обаче имаме на разположение още две седмици до началото на полусезона. Смятам, че на този етап от подготовката нямаме основание за притеснения, още повече, че атмосферата в отбора е отлична, настроението оптимално, а нагласата и желанието за игра на всички футболисти – големи.
- Във връзка с казаното току – що, смятате ли че отборът вече е готов за началото на първенството?
 - Предстои ни още един приятелски мач в края на седмицата срещу Сливен като гости. От мачовете дотук, повечето от които срещу класни съперници, мога да кажа че отборът започна да показва лицето и начина на игра, който аз искам да виждам на терена. Футболистите изиграха срещите концентрирано и отговорно и това не може да не ме прави щастлив. Искам обаче да подчертая, че това е минимума, който желая да виждам в играта ни. Разчитам много на футболистите в оставащата част от подготвителния цикъл да   доизградим това, което започнахме и да сме възможно най-добре подготвени за началото на сезона.
 - Все пак има ли нещо, което Ви притеснява и което искате да промените?
 - Във футбола никога не знаеш, кога изчезва нещо и се появява друго. Както в положителен, така и в недотам позитивен аспект. Смятам, че за краткото време, в което работим с момчетата променихме доста неща. Иска ми се да вярвам за добро. Направихме размествания във всички линии, променихме доста детайли в тактическата схема на отбора. По тези основни неща ще продължим да работим, като пак ще повторя -  разчитам много на футболистите, които на терена изпълняват идеите на спортно-техническия екип. С тяхна помощ искаме по-бързо да затвърдим и усъвършенстваме тези промени, които се надявам да донесат позитивни резултати и да продължим и през пролетта стабилното представяне на отбора.
 - Как се вписаха в тима новите млади футболисти, които привлякохте от Поморие? Разбира се и Савио, който е находка не само за „Черноморец – Бургас”, но и за българския шампионат, където изключително рядко могат да се видят футболисти от неговата класа.
 - Оценката ми за младите в отбора е положителна. Вие видяхте, че всички те взеха участие в контролите срещу съперниците ни тук. Естествено е едни от тях да играят  повече, други по-малко, но като цяло те се представиха на добро ниво. Естествено с тях тепърва предстои да се работи, за да развият и покажат в по-пълна степен своите качества.
Савио наистина е находка в селекцията ни до момента. Той все още не е достигнал 100% оптималната си физическа форма, но на този лагер значително повиши кондицията си. След две седмици смятам, че физическата му работоспособност ще се повиши до около 80%, което означава, че ще мога да го използвам още от първия мач за сезона. Той самият, както и останалите попълнения са изключително отговорни и съзнателни в тренировките. Очаквам с всеки изминал кръг както приносът на както на Савио, така и на младите момчета в отбора да става все по-значим.   
 - Къде ще падне ударението в работата Ви в оставащите две седмици до началото на първенството?
 - Приключва втория етап от подготовката, но ние имаме все още доста неща, които трябва да изпълним според предварителната ни програма. Ще наблегнем на тактически задачи. Заедно с това ще продължим да работим интензивно и за физика. И ако дотук нещата бяха нови, то отсега нататък ще ги усъвършенстваме, за да могат футболистите да влязат в първенството усвоили в най-висока степен своите нови задачи на терена.
До този момент нямаме нито един контузен футболист. Надявам се така да продължи и до края. За един треньор е изключително важно да разчита на всички свои играчи. В момента с мен е така и ще бъда радостен, ако в първия пролетен кръг, всички  бъдат на разположение и без проблеми. Това зависи от работата на целия екип и аз съм щастлив, че при нас нещата се получават в степен близка до желания оптимум. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |