В новините
 
16.02.2011 00:11   Новината е видяна 5997 пъти
Календарът за туристически събития на МИЕТ регистрира над 8 000 посещения за първия си месец

Над 8 000 посещения са регистрирани от 4 януари до 4 февруари 2011 г. на новия електронен календар за туристически събития на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) http://www.potarsi.bulgariatravel.org/. Това съобщиха на пресконференция днес (15 февруари) представители на МИЕТ и фирмите изпълнителки по проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България”.

В момента сайтът съдържа информация за около 300 туристически обекта и прояви. Той се обновява непрекъснато, а до края на седмицата в него ще бъдат добавени още 100 нови събития. „Надяваме се, че чрез активното участие на гражданите и общините новият събитиен календар ще се превърне в основен източник на информация за всеки български турист - коментира зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. - Сайтът насочва към интересни събития в страната, а списъкът с 50-те малко познати туристически обекта ще насочва към интересни места за нови маршрути. Така вярваме, че ще привлечем интереса на българите към почивка и туризъм вътре в страната”, допълни Маринов. Досега 31 общини са отговорили на искането да предоставят информация за културни прояви на тяхна територия.
Събитийният сайт е основната част от комуникационната кампания, провеждана под мотото «Потърси България». Една от инициативите й е съставянето на списък с 50 малко познати туристически обекта в България. Идеята е той да бъде изготвян всяка година по инициатива на МИЕТ. Така ще бъде стимулиран интересът към обекти и атракции в отдалечени или малко посещавани райони на страната.
Гражданите и представителите на медиите могат да изпратят своите предложения за непопулярни, но интересни обекти на имейл адрес: 50obekta@gmail.com или club.tourism@publicis-consultants.bg до 15 април 2011 г. Комисия от представители на министерството, експерти в областта на туризма и журналисти ще съставят списъка за 2011 г. Той ще бъде представен в края на месец май.
Информация и снимки за минали или предстоящи събития могат да отправят всички граждани, организации и институции на електронен адрес: office@reforma.bg.
Инициативата „Потърси България” е част от проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България.” Той се финансира по схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване" на  оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.".





Ключови думи: електронен календар, туристически събития, туризъм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |