В новините
 
16.02.2011 05:51   Новината е видяна 10371 пъти
Община Царево спечели проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

32-ма безработни от Община Царево ще се обучават от днес в Българо-германския център за професионално обучение „Св. св. Кирил и Методий” и ще придобиват знания и умения по професията „Работник в озеленяването”, специалност „Озеленяване и цветарство”. Това съобщиха от пресцентъра на община Царево. Издържалите успешно изпита по теория и практика получават първа степен на професионална квалификация. Тримесечното обучение е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” схема „Развитие” по заявка на работодателя Община Царево. От завършилите курсисти ще бъдат избрани 27, за които програмата осигурява 12-месечна субсидирана заетост. Избраните от работодателя лица ще работят на минимална работна заплата, средствата са осигурени от Европейския социален фонд. Община Царево няма финансови ангажименти. Работниците ще поддържат паркове и градини в Царево, Ахтопол и Варвара.
Участниците в обучението са определени от Дирекция „Бюро по труда”-Бургас и отговарят на изискванията да са безработни и да имат най-малко завършено начално образование. Част от курсистите получават социални помощи от държавата. Идеята на програмата е по нея да придобиват квалификация хора с ниско образование.
Другата седмица в Българо-германския център стартира и втори курс по схема „Развитие”, този път по заявка на Общинско предприятие „Чистота и озеленяване”-Приморско. Завършилите курса ще се борят за 50 работни места за обекти в Приморско, Китен, Веселие и Ново Паничарево.
Директорът на центъра Лидия Дикова съобщи, че по същата програма предстои сключването на договор и с трети работодател за други две работни места.
В момента в Българо-германския център за професионално обучение се обучават 101 безработни лица само за придобиване на степен на професионална квалификация по професиите: готвач, администратор в хотелиерството, козметик, работник в озеленяването и шест заети лица във вечерна форма по ключова компетентност.




Ключови думи: Царево, Община Царево,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |