В новините
 
24.02.2011 07:20   Новината е видяна 10365 пъти
Созопол - Ваканция СПА ЕКСПО 2011

Както Община Созопол писа, и всичко други копираха (това го пишем, за да не ни звънят :)

Созопол бе представен за четвърта година на Муждународната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ СПА ЕКСПО 2011″ в София. Община Созопол участва със собствен щанд като в представянето на  туристическите възможности участие взеха още и туроператори от Созопл и Черноморец. Така бизнес и община успяха заедно да покажат най- доброто на Созопол като туристическа дестинация.

Созопол бе представен като атрактивна морска дестинация с развит културно- исторически туризъм и възможности за поклонически туризъм. Основен акцент в представянето бе откриването на мощита на Свети Йона Кръстител на остров Свети Иван през миналото лято, което направи Созопол най-популярния български морски курорт.

На посетителите бе представен филма  на община Созопол за мощите на Свети Йоан Кръстител-„Чудото на Созопол”.Специално за поклоническия туризъм, общината създаде и специален поклонически пътеводител, в който са включени всички църкви и параклиси както в Созопол, така и във всички населени места в обищната.Автор на поклоническия пътеводител е Божидар Димитров.

Интересът към Созопол и разнообразните му възможности за туризъм, който предлага бе голям през цялото време на борсата, като през щанда на община Созопол преминаха стотици посетители, както обикновени зрители, така и представители на бранша, както родния, така и от Гърция, тунис, Италия,Турция и Германия. Интересът към Созопол на софийската туристическа борса бе повлиян и до голяма степен от резултатите от националната класация „Чудесата на България”, в която  градът спечели безапелационно първото място.

В тазгодишното издание на борсата взеха участие повече от 290 български и чуждестранни компании, които предлагат бази за почивка.Включиха се също туроператори и туристически агенти, регионални и местни браншови и продуктови туристически организации.Свои продукти и услуги представиха и над 50 фирми от цяла Европа.

Изложението е най-значимата международна годишна проява в областта на туризма в България.

 





Ключови думи: Созопол, туристическа борса, туроператори, община Созопол, туризъм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |