В новините
 
18.10.2004 03:15   Новината е видяна 7621 пъти
ХУДОЖНИК СИ ПОДАРИ ИЗЛОЖБА ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН

ХУДОЖНИК СИ ПОДАРИ ИЗЛОЖБА ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН

Йордан Маринов отбеляза 60 годишен юбилей
Йордан Ингилизова, Черноморски фар

"Нищо друго по-нормално и естестено не виждах за рождения си ден освен да открия изложба, още повече, че сега имам юбилей" заяви пред Черноморски Фар художникът Йордан Маринов, който по традиция прави изложба всяка година.

Миналият петък, роденият на 15 октомври живописец навърши 60 години и подреди по този повод 31 картини в изложбена зала на "Аалександровска" 22. Заради някои от творбите - "След работа", "Персонаж", "Пролет" майсторени в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век (как само звучи), експозицията може да се взъприеме и като своеобразна ретроспекция.

Иначе всякакви лодки, залези, самотни плажове, ябълки, риби представят художника в позната светлина - верен и буквален към детайла. фотографски точен на действителността. "Пролет" и "Талази" предлагат нови сюжети, чиято цел сякаш е да затвърди авторовата пунктуалност в изображението.

Както поясни сам, рисуването при Йордан Маринов е импулсивно - "въобще не мисля тогава, трябва да имам обект, да го гледам във всеки един момент. И даде за пример картините с нощни сюжети, които са го измъчили именно поради тази причина, че бързо се променяла светлината.
"Как ще празнувам, за мен изложбата е пирът" възкликна художникът и скромно, но пък мъдро си пожела за кръглата годишнина да е жив и здрав, за да има тръпка за работа. "Още някакви години да ми прати Господ, доволен ще бъда. И да си бъда в Поморие - целият град е моето ателие."

Yordan Marinov - web galeriq




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |