В новините
 
21.10.2004 14:51   Новината е видяна 3574 пъти
Проект ще учи бургаски бизнесмени на Европейско екологично законодателство
Фондация “Зеления Бургас” в партньорство с Бургаската търговско промишлена палата сартира проект “Кампания за подпомагане на Европейското екологично законодателство от малки и средни предприятие в бургаски регион”.
Основната цел на проекта е да повиши информираността и капацитета на представителите на малкия и среден бизнес в Бургаска област за ефективно прилагане на европейското законодателство и стандарти в сферата на опазване на околната среда.
Проектът има за цел още да повиши информираността на представителите на малките и средни предприятия от Бургаска област по отношение на европейското екологично законодателство и стандарти. Те ще бъдат информирани за поетите от правителството ангажименти по Глава “Околна среда”. Как д а прилагат европейските закони на практика също ще могат да научат бизнесмените.
Друга цел в рамките на проекта е създаване на достъпна информационна среда, подпомагаща предприемачите при намирането на финансова и експертна помощ по програмите на ЕС за въвеждане на екологосъобразно производство.
Ще бъде разработен и медиен пакет,който ще включва експертни статии.В тях ще бъдат представени основните задължения на малките и средни предприятия, произтичащи от хармонизирането на българското екологично законодателство. Статиите ще покриват изискванията по сектори (води, въздух, почви, биоразнообразие), по фактори на въздействие (отпадъци, шум, радиация) и междусекторните инструменти за осъществяване на екологичната политика (екологични одити, комплексни разрешителни). Специална серия статии ще представя възможностите за финансиране на екологични проекти на българските предприятия.
Предвижда се и откриване и поддържане на информационно-консултантска рубрика към специализирания вестник на Бургаската Търговско-промишлена палата.

В рамките на проекта ще бъде създаден специализиран портал към уеб-страницата на Търговско-промишлената палата. Там че се качва информация за българското екологично законодателство, директивите на ЕС, налични добри практики / проекти за прилагане на европейските стандарти, както и до финансиращи институции. Порталът ще функционира като “виртуален каталог” поддържащ директни връзките със сайтовете на МОСВ, ЕС, донори, финансови институции. Същевременно, порталът ще предоставя неограничен свободен достъп до разработените в рамките на проекта информационни материали и наръчници
Проектът ще помогне на представителите на малкия и среден бизнес от Бургаски регион своевременно да се подготвят и приспособят производствата си, за да изпълнят европейските екологични стандарти и законодателство.
Като дългосрочен ефект, проектът ще допринесе за повишаване на икономическата стабилност и конкурентноспособност на българските предприятия след присъединяването на България към ЕС.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |