В новините
 
29.10.2004 12:51   Новината е видяна 3990 пъти
Бургас почита паметта на Народните будители
Празничните прояви по повод 1 ноември - Деня на народните в Бургас ще започнат още в съботния ден.
Началото ще бъде дадено с лекоатлетическа щафета. В нея ще се включат деца от много училища в града ни. Стартът ще бъде даден в 9.00 часа пред Казиното в Морската градина.
Проявите посветени на Народните будители ще продължат в понеделник. В 10,30 ч. пред храм “Св. Иван Рилски” ще се състои общоградско тържество с домакин СОУ “Константин Преславски”.
В 13,30 ч. В Заседателна зала на Община Бургас ще бъдат наградени ученици, участници в инициативата за написване есе по темата “Левски-вечното предизвикателство на България”
Радиоцентър Бургас ще се включи в празничните прояви с радиопредаване “Съвременните будители като неосъществена необходимост”
В 16,00 ч. В Историческия музей ще се открие национална изложба “Човекът в миналото-образите на България”, автор проф.д-р Йордан Йорданов. Изложбата е под егидата на кмета на община Бургас Йоан Костадинов.
В 17,00 ч. клуб “Симпатико” разговор на тема “Журналистиката-обществена изява и отговорност”. В срещата ще вземе участие журналистката Димка Ташкова. Организатор на проявата е Демократичният съюз на жените.
В 18,00 ч. в конферентна зала на хотел “Мираж” ще започне кръгла маса “Будителството-национална идентичност и европейска принадлежност”. Организира-Общински читалищен съвет.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |