В новините
 
14.12.2004 15:49   Новината е видяна 3614 пъти
Любен Дилов- син: Левицата ще продължи да губи гласове, защото в момента мами с нещо, което не е нейна работа и никога не е могла да го свърши
Десните партии оставят изключително глупаво и недалновидно на левицата една цяла територия, която е свързана с респекта на държавността към хората, заяви в Бургас лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов- син. Според него, носталгията по времето на социализма не е носталгия точно по Тодор Живков. "Убедени сме, че хората, които са готови да се изкушат да гласуват за левицата не гласуват за нея, защото искат като Найда Манчева да тъкат на 100 стана или да бият крак на 9 септември. Те искат просто държавата да се завърне на местата, на които са свикнали да я виждат. Искат например държавата да се завърне в отношението с ромите", допълни Дилов- син. Само така ромите ще имат респект от държавата и няма да я разглеждат като извор на цветни метали.
Според лидера на "Гергьовден" все още не е дефиниран предметът на следващите избори. В момента, в който се прецизира върху какво точно ще бъде спорът на тези избори ще има и ново преразпределение на електората по остта "левица- център- десница", смята Любен Дилов- син.
Ситуацията в момента е удобна на старите партии, тъй като реален политически разговор не е имало, отчитат от "Гергьовден". "Процесът на отлив от левицата ще продължи, защото в момента тя мами с нещо, което не е нейна работа и никога не е могла да го свърши- държавността. По времето на Жан Виденов например имаше тотална държава. Левицата и сега така си представя, че ще реши проблемите- чрез преразпределение и централизация", заяви още Дилов- син. Според него държавата винаги е насилие и именно за това е много важно какъв е принципът на това насилие и кой го изповядва. За това е и по- добре да го изповядва десницата, отколкото левицата, допълни лидерът на "Гергьовден".
До 16 декември от партията ще изпратят писма до президента Георги Първанов, министър- председателят Симеон Сакскобурготски и управляващото мнозинство. С писмото от "Гергьовден" ще настояват институциите да преосмислят становището си и следващите парламентарни избори да бъдат за Велико, а не за обикновено народно събрание.
"Необходим е пакет от промени в Конституцията и то не само за съдебната система, но и за избирателния закон", заяви още Любен Дилов- син. Според него, след като направи необходимите корекции в основния закон, Великото народно събрание трябва да се саморазпусне, заличавайки тази институция.
"Имаме последен шанс до края на годината да обърнем внимание на политическия елит да се пребори за едно Велико народно събрание. От там нататък предстои един сериозен разговор за това какво точно да бъде държавата България като държавно устройство. В това отношение имаме много общо със СДС и десните формации", обяви още Дилов- син. Тук, според него са и големите различия с левицата. Те са не само идеологически, но и практически различия- около това какво представлява държавата и как трябва да бъде използвана, смятат от "Гергьовден".
От партията признават, че едно от най- големите различия между тях и останалите десни формации е свързано с изборите. "Като представители на ясно делегирана прослойка от населението сме за една интегрирана бяла бюлетина. С възможност да се зачеркват, преподреждат имената в листите на отделните партии, т.е. да се вкара мажоритарния елемент. Ние сме за това да се гласува с химикалка в ръка, четейки. Имаме тяснопартиен интерес от тази работа. Много от нашите колеги от десните партии обаче имат интерес от цветните бюлетини, които са по- първосигнални опознавателни знаци", заяви още Любен Дилов- син.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |