В новините
 
18.01.2005 15:17   Новината е видяна 3967 пъти
65 години празнува днес Недялко Йорданов
65 години навършва днес бургаският поет и драматург Недялко Йорданов. Юбилеят той ще празнува в Бургас в компанията на близки и приятели.
Поетът е роден в морския град, където завършва и гимназия.
Пред 1962 година завършва Софийския университет, специалност българска филология. Една година е учител по литература в гр.Малко Търново.
От 1963 година до сега работи единствено в театъра. До 1983 година е драматург на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", а от 1983 до 1990 година е художествен ръководител на същия театър. От 1990 до 1999 г. е драматург и режисьор на театър "Възраждане" София.
Поет, бард, драматург, автор на телевизионни постановки, сценарии за игрални филми, на журналистически разследвания. Книгите му са превеждани в много страни.

Автор е на много поетични книги сред които "Всичко ще изпитаме”, "Когато ставаме бащи", “И все пак любов”, "Младостта си отива "Няма време”, "Остаряваме бавно" , "Не остарявай, любов" .
Написал е и много пиеси като "Ние не вярваме в щъркели " "Любов необяснима” “ Мотопедът”, "Развод по български”, "Имате ли огънче " “Една за всички всички за една”, “Убийството на Гонзаго”. Автор е на стихове, пиеси и роман в стихове за деца и юноши.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |