В новините
 
25.01.2005 15:17   Новината е видяна 3338 пъти
Шест депутати от Бургас и собствено правителство е амбицията на БСП за парламентарните избори
БСП- Бургас е с амбициозната задача да постигне убедителна победа на предстоящите парламентарни избори. "Целта ни е да спечелим 6 депутатски мандата от региона", обяви общинският лидер на социалистите Стойко Танков.
Силното представяне на партията в Бургас е част от националната стратегия за резултатите от предстоящия вот. Социалистите официално обявиха, че амбицията им е да спечелят убедително мнозинство в парламента и да сформират собствено правителство.
"Изборите са особено важни за България и Бургас. Става въпрос за нашето място в Европейския съюз и за това ще подходим много отговорно", заявиха от БСП.
"Не е важно само да се спечелят изборите убедително, много по- важно е как после ще се управлява страната", заяви Стойко Танков по повод информацията, че фолкпевци ще оглавят листата на ромска партия в Бургас. "Струва ми се, че чистият популизъм навлезе много в политиката", допълни още Танков.
Партията вече работи по управленската си програма. До края на февруари, местната организация ще представи и своята регионална стратегия за следващите четири години.
"Ще се стремим да осигурим заетост на 70% от трудоспособното население и да гарантираме достъпност до здравеопазването в България", заяви още Танков.
Общинският съвет на БСП разполага с достатъчно опит и кадрови потенциал, за да се справи със задачите, които си поставя, обобщи членът на бургаската структура Христо Бургазлиев.
БСП- Бургас ще се стреми и към създаването на дееспособна местна коалиция.
В месеците до парламентарния вот от партията ще наблягат на дискусиите и обществените обсъждания по наболели проблеми.
Приоритет ще бъдат социалната политика, ефективното здравеопазване и регионалното развитие, допълни още Христо Бургазлиев.
"Ще търсим и по- сериозен диалог с медиите. Даже предвиждаме специализирана рубрика "Ние питаме", в която да се коментират най- сериозните проблеми и пропуски в досегашното управление", заяви още Бургазлиев.
Общинската структура на БСП вече е сформирала и предизборния си щаб, който ще работи в тясно сътрудничество с областния. Председател на щаба в Бургас ще бъде местният лидер и народен представител Стойко Танков.
Сформирането на листата от кандидат- народни представители вече е във финалната си фаза, уточни Танков. Представители на Областния съвет ще се срещнат с ръководството на ВС на БСП. Тогава ще се уточни, дали лидерът на социалистите Сергей Станишев ще оглави бургаската листа. Той беше номиниран за водач от всички основни партийни организации в областта.
Висшият партиен съвет ще определи и мястото на коалиционния партньор в бъдещата листа и гражданската квота. При номинациите за кандидат- депутати от гражданската квота бяха номинирани проф. Божидар Димитров и поета Недялко Йорданов.
Окончателните параметри, които Висшият съвет ще очертае ще станат ясни в събота. До края на февруари областната структура на БСП ще бъде готова с пълния вариант на кандидат- депутатската листа.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |