В новините
 
19.02.2005 13:52   Новината е видяна 4298 пъти
Чистят свидетели по делото за убийството на Мастара
граната в офиса на един от основните свидетели по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара.
Опитът за покушение е станал в село Равда. Той е бил насочен срещу 30 годишния Мариян Георгиев, известен с прозвището Марата. Двама мъже са нахлули в офиса на Георгиев, който се намира на ул. "Св.Кирил и Методий".
Гранатата, която са хвърлили неизвестните килъри е била тип РГО-78. Взривното устройство обаче не се е задействало.
Специалисти коментираха, че това е невероятен късмет за Георгиев, който е бил в офиса заедно със своя служителка. Гранатата е иззета от експерти на ДОТИ.
Мариян Георгиев е бил съдружник на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара във фирмата за производство на птиче месо "Импулс 96". Марата се смята и за човек, близък до обкръжението на Митьо Очите.
След убийството на Мастара, Мариян Георгиев регистрира фирма за посредническа дейност при продажба на недвижими имоти "МГ Мариян Георгиев" - ЕТ Ахелой.
Марата бе основен свидетел по делото за убийството на Мастара, който бе убит през месец ноември 2002 година. Мариян Георгиев бе разпитван два пъти като свидетел от страна на прокуратурата. По време на процеса Марата е дал най-пълни и детайлни показания за действията на убиеца в последните дни преди покушението на Димитър Стаматов.
През месец юли миналата година делото приключи с присъда от 20 години затвор за Бойко Стоянов-признат за физически убиец. Сочените от прокуратурата поръчители на убийството Пламен Дишков-Кела и Тодор Неделчев бяха оправдани.
Процесът се гледа задочно за Кела, който веднага след убийството напусна страната и е издирван от Интерпол.
Международната заповед за ареста му бе издадена именно заради този случай. От полицията обясниха, че засега тя няма да бъде отменяна, тъй като съдебното решение е неокончателно и подлежи на обжалване пред по-висша инстанция.
Друг свидетел по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара бе застрелян в центъра на Бургас през август миналата година. Тогава неизвестни лица убиха 28 год. Димитър Видев-Релакса. При стрелбата пострада и Тодор Стамов-Малкотърновеца. И двамата бяха свидетели по същото дело.
"Преди месец предупредих, че с бавенето на съдебните процеси ще се лишим от свидетели", каза след убийството на Релакса главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Той допълни, че полицията не може да осигури охрана на всички свидетели.
Главният секретар на МВР заяви, че обществото трябва с особено внимание да следи развитието на делото по разкритото убийство на месарския бос Димитър Стаматов - Мастара.
До месец в Апелативния съд ще бъде гледано ново дело по случая. Окръжна прокуратура протестира пред апелативните магистрати оправдателните присъди на Кела и Неделчев.
"Надявам се протестът на прокуратурата да бъде уважен", заяви преди време Бойко Борисов.Според него от изхода на делото в апелативния съд ще зависи мирът в Бургас и региона.
Покушението срещу Георгиев се свързва именно със свидетелските му показания по време на процеса. Това е и основната версия, по която работят криминалистите,съобщиха запознати.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |