В новините
 
22.02.2005 08:43   Новината е видяна 3805 пъти
Тръгва делото срещу бившия ректор на Химическия университет
Доцент Николай Ралев, бивш ректор на Химическия университет “Професор Асен Златаров” в Бургас ще влезе днес в Окръжния съд като обвиняем за престъпления по служба. Доцент Ралев е обвинен, че в качеството си на ректор на университета е подписал и насърчил издааването на около 30 дипломи на близки на политици и бизнесмени без те да са минали всички нива на обучение. Двете формулировки на обвинението срещу него са “превишаване на правата като ректор” и “съставяне на официален документ с неверни обстоятелства”.



Водещият на политическото обзорно предаване “Седмицата” в Дарик радио Кирил Вълчев ще изнесе в Бургас лекция на тема “Ролята и отговорността на институциите в създаването и поддържането на условия за внедряване на институцията “Омбудсман”. Вълчев ще разяснява функциите на обществения застъпник в рамките на информационна среща в Областна администрация на 24 февруари. В дискусията са предвидени и лекции от политолога Евгений Дайнов и съдията в Европейския съд по правата на човека в Страсбург Димитър Гочев.



Японската театрална трупа “Субару” ще представи на Бургаска сцена пиесата от Недялко Йорданов “Убийството на Гонзаго”. Постановката ще бъде играна на японски език със симултанен превод, уточниха от пресслужбата на театър “Адриана Будевска”. В репертоара на театрална трупа “Субару” са застъпени пиеси на Шекспир, Молиер и Оскар Уайлд.


Всички пътища в Бургаска област са сухи и проходими, съобщиха за Дарик дежурните диспечери от Пътно управление. На места настилката е влажна, температурите по цялата пътна мрежа са положителни. Навсякъде имам мъгла, видимостта е слаба – от 50 до 100 метра, шофирайте с повишено внимание.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |