В новините
 
21.03.2005 16:30   Новината е видяна 3351 пъти
ст.л-т Димчо Загорчев: Трябва да намалим двойно броя на произшествията до влизането на страната ни в ЕС
Нарастване на пътно-транспортните произшествия през 2005 година на територията на Бургаска област отчитат от КАТ Бургас. От началото на годината до сега в областта са станали 72 тежки катастрофи, при които са убити 21 човека, а 89 са ранените. В Сравнение със същия период на миналата година произшествията са нарастнали с 25.
Само на територията на община Бургас злополуките са 25 , с 11 убити и 26 ранени. Несъобразената скорост и през тази година е водеща, като причина за възникването на пътни инциденти, съобщи ст.л-т Димчо Загорчев от сектор "КАТ-Пътна полиция".
Друга основна причина за възникването на катастрофи е употребата на алкохол.
До настоящия момент за управление на автомобил след употреба на алкохол са съставени 266 акта.
На шофьори, употребили алкохол над 1,2 промила и управлявали МПС са образувани 96 преписки.
През последните две години рязко са се увеличили произшествията по причина движение в насрещната пътна лента. В областта са регистрирани 6 тежки злополуки, със 7 убити и 11 ранени.
Димчо Загорчев оповести и данни за пътната обстановка на територията на Бургаска област и за 2004 година.
386 тежки катастрофи са регистрирани миналата година. 54 са загиналите граждани, а 477 са ранените. В сравнение с 2003 година броя на произшествията е завишен, а на убитите е по-малък.
Най-много са произшествията при блъскане на пешеходец – 111 злополуки, с 17 загинали и 97 ранени, отчетоха от КАТ-Бургас.
От там констатират, че несъобразената и превишена скорост е водеща при злополуките с тежки последици.
За превишена скорост през 2004 година са санкционирани 5 002 водачи. Неспазването на предимство е довело до 50 тежки пътно-транспортни произшествия. За същото това нарушение са наказани 4 608 водачи.
Управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол е станало причина за 24 произшествия с 29 ранени. За това нарушение са съставени актове на близо 2 000 водачи.
Ст. л-т Димчо Загорчев призова гражданите и водачите на автомобили от Бургаски регион към по-голямо внимание на пътя и спазване на пътната дисциплина и регулиращите знаци!

От утре в Бургас стартира инициатива на Държавната агенция за закрила на детето, която е под надслов "Сигурност и безопасност на децата по пътя".
В бургаските училища ще бъдат прожектирани филми за безопасността на движението по пътищата, предоставени от френския културен институт. Това съобщиха представителите на Държавната агенция за закрила на детето Нейля Мурад и Надежда Георгиева.
Ще бъдат обхванати ученици от 4 до 7 клас. Първото училище, от което ще стартира инициативата е ОУ "Васил Априлов".
Очаква се кампанията да приключи до края на месец април.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |