В новините
 
22.12.2000 12:56   Новината е видяна 4967 пъти
БургасПол


Политически за Бургас (22.Декември.2000 г)



Битката кой - кого за СДС приключва днес

Днес ще се състои общинското изборно събрание на СДС. Доктор Лорис Мануелян разпространи из медиите кратко обръщение към делегатите от клубовете в общината. В него г-н Мануелян направи кратка ретроспекция на постигнатото през управлението на ОДС - поканата за присъединяване към Европейската общност, падането на визите, неуморната работа на управляващите за влизането на страната в ЕС и т.н. Някои членове считат, че спечелването на изборите е основна цел. Този подход е неправилен. Непрекъснатата и неуморна работа за осигуряване на по-щастлив живот на обикновенните хора и създаването на по-добра бизнес среда чрез реалната политика е основната цел. Спечелването на изборите е само средство към целта, се казва още в обръщението. Все още общинския лидер Мануелян посъветва делегатите в негово отсъствие да изберат достойни мъже и жени, с висок морал и личностни качества. Търсете между Вас, в залата. Не се подвеждайте по обещания, бъдете честни. Нека Ви води мотото, че членството в СДС не дава привилегии, а поражда само задължения и подкрепете само този, който е готов да се отдаде на каузата, призова Мануелян. Че Мануелян ще бъде сменен, е ясно. Кой ще получи доверието на лидерите не е. Не е ясно също така, кой ще прочете отчетен доклад за извършената дейност, след като г-н Мануелян е все още в София? Съществува теория, че неговото завръщане в града е напълно възможно и обръщението разпространено полуапокрифно е само кьорфишек. Едва ли. По вероятно е второто - някой се опитва да наложи вето и върху последната медийна изява на г-н Лорис Мануелян.

[Начало]

В Нова левица скрепващият възел се заплита

Да се опитаме да свържем събитията в едно. Нова левица се състои от ПД "Социалдемократи" ( като че ли има демокрация която не е социална), БСДП, ОБТ и безспорния лидер БСП. От Обединения Блок на Труда се изцепиха, че ще издигнат кандидатурата на НВ Симеон Втори за изборите през 2001 год. Лошо няма. Но после се наложи лидерът Георги Първанов да обиколи страната и да отрече пиперливата новина официално, на нарочни пресконференции. Туй ще рече, че ОБТ са получили здрав шут отзад за непремислените приказки. Ако това е било добре премерен ход за влизане в страниците на медиите, евалла! Но политическото формирование бе замислено и предложено отдолу. Запитан лично от мен, има ли нещо вярно в обвиненията отправени от НС-БЗНС, че се заформя ляво ОДС, Първанов бе категоричен - да се посочат грешките, които повтарят също като сините. Тогава можело да се отправят такива обвинения. Да, ама г-н Светослав Динев от БЕЛ на последната сесия открито атакува кмета Йоан Костадинов, обвинявайки го че иска да уреди с клуб ПД "Социалдемократи", защото ще води листата на Нова левица в изборите за парламент. Вместо да отговори на нападката, недолюбваният от БСП бургаски кмет напусна залата обиден. Май има нещо вярно в тези приказки? Господин Първанов, ето я първата грешка на Нова левица - кмета Йоан Костадинов ще се превърне в крайъгълен камък на самото съществуване на политическото обединение. Защото между четирима партньори, които от сега дрънкат нежната струна на равнопоставеността, не може да има уговорки на ти - дай ми. Ако някой от партньорите влезе в съглашение с друг, нанасяйки ущърб на останалите, има ли бъдеще въпросната политическа сила? Малко силничко, но пък точно. От все сърце пожелавам успех на Новата левица, но и ще следя с интерес дали скрепващият възел няма да се превърне в клуп за бесене. Радвам се, че съм Ви полезен, г-н Първанов, посочвайки Ви сериозна грешка. На 27.12. или на 28.12.т.г. , БСП ще даде пресконференция, с която ще приключи годината (друг е въпроса СДС ще даде ли такава или не), можете да бъдете сигурни, че тези въпроси ще бъдат зададени директно на местните лидери. Отговорите - след Коледните празници.

[Начало]





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |