В новините
 
28.03.2005 14:11   Новината е видяна 4304 пъти
Рекорден брой участници в третия национален конкурс за детска рисунка
Третият национален конкурс за детска рисунка под мотото “Не на агресията по пътищата! Взаимното уважение означава безопасност!” приключи при рекордно участие на деца и ученици от 5 до 17 годишна възраст – общо 13 500 подрастващи, обучавани в 233 училища и детски градини, съобщиха от пресцентъра на РДВР Бургас.
Инициативата за пътна безопасност на страните – членки на Европейската икономическа комисия на ООН бе посрещната с огромен интерес от страна на учениците, като най-много рисунки са получени от областите Монтана, Смолян и Плевен.
Бургаска област се нарежда на шесто място по получени рисунки.
След прецизно класиране журито присъди общо 854 награди на авторите на най-добрите рисунки. Големите награди / велосипеди/ получиха 34 деца и юноши, 20 деца бяха наградени с ролери. Раздадени бяха 200 – уокмени и над 600 – книги.
За активно участие в конкурса на 45 училища и детски градини са присъдени грамоти. С подобни отличия са наградени 40 преподаватели и ръководители на школи по изобразително изкуство, чиито възпитаници са участвали активно в конкурса.
От общо участвалите 475 млади творци от Бургаска област са наградени 343 участници, някои от тях и с повече от една награда, тъй като са се класирали с различни рисунки. Участниците от Бургас – град са отличени с две колективни награди за активно училищно участие – едната от тях е за учениците от СОУ “Димчо Дебелянов”, а втората - за Национално базово училище “Михаил Лъкатник”.
С грамоти са отличени участниците от бургаските детски градини “Звездица”, “Здравец”, “Ран Босилек”, “Златното ключе”, “Иглика”, ”Ален мак” – кв. Сарафово и училищата “Академик Никола Обрешков”, “Васил Априлов”, “Христо Ботев”, “Константин Преславски”, “Елин Пелин”, “Константин Петканов”, “Георги Бенковски”, Дом за деца “Ал. Г. Коджакафалията” и др.

И за третото издание на Конкурса бе спазена традицията всички участници да получат специална грамота от председателя на Държавно-обществената комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата – министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |