В новините
 
06.04.2005 16:27   Новината е видяна 3842 пъти
Тракийски фолклорен събор "Гергьовден - 2005"
На 5 май за втори път на лятната сцена на читалище „Светлина” по инициатива на Тракийско дружество "Одринска епопея" в Поморие ще се проведе Тракийски фолклорен събор "Гергьовден - 2005". Организатори са: Община Поморие, Съюз на тракийските дружества в България, Регионален съвет на тракийските дружества – Бургаски регион, Тракийско дружество “Одринска епопея – гр. Поморие и Народно читалище “Светлина” – гр. Поморие.

Целта на събора е да съхрани родовата и историческа памет на българското тракийско население, отразена в народностния фолклор, да осигури приемственост и да стимулира интереса и любовта на младото поколение към богатото фолклорно наследство.



В събора ще участвуват индивидуални, вокални и инструментални изпълнители, и групови формации за автентичен и обработен фолклор в две възрастови групи – до 18 г. и над 18 г., които ще се надпреварват в три конкурса.

- за най-добра гергьовска песен

- за най-млад участник

- за награда на публиката

Вокалните изпълнители и инструменталисти имат право да участват с две песни /мелодии/ до 6 мин., едната от които задължително да е гергьовска.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |