В новините
 
19.04.2005 14:29   Новината е видяна 4653 пъти
Драми в СДС заради листите
Членът на Националния съвет на СДС Даниела Пеловска съобщи днес за "Всеки ден", че напуска партията. Тя обвини обвини лидера Надежда Михайлова, че слага свои хора за водачи на листи, които не са направили нищо за СДС през годините. "Не може човек като Филип Димитров да говори само за принципи и да бъде водач на листата в Благоевград и София -24. Не мога да участвам в партия, която издига за водач на листата в Хасково бившия шеф на кабинета на Иван Костов и настоящ представител от Демократическата партия Николай Вълчев. Днес синята партиято фициално оповести водачите на листи.

Шефът на бившата комисия по досиетата Методи Андреев е водач на листата на ОДС в Сливен. Националният съвет на сините обсъжда водачите на коалицията с "Гергьовден" и Демократическата партия. Лидерът Надежда Михайлова ще води в София-23 и Варна. Бившият премиер Филип Димитров е издигнат в Благоевград, където ще се състезава с Бойко Борисов и в 24 район на столицата. Президентът Петър Стоянов оглавява листата в Пловдив-град. Лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов-син е водач в Бургас, а председателят на Демократическата партия Александър Праматарски в София-25. Лидерът на ДРОМ Илия Илиев вероятно ще е трети в Пазарджик.

От сегашните сини депутати водачи са Димитър Йорданов във Велико Търново, Николай Младенов - в Добрич, Христо Марков - в Перник, Йордан Бакалов - в Пловдив-област и Валентин Василев - в София-област. Заместникт на партията Емануил Йорданов ще води в Кюстендил, сините кметове Елеонора Николова и Найден Зеленогорски съответно в Русе и Плевен, Ваньо Шарков в Стара Загора. Величко Йонов от СДС ще е водач във Видин, Мирослав Семов - във Враца, Валентин Манев - в Кърджали. В Ловеч водач ще е Георги Минчев, в Монтана - Любомир Иванов, в Пазарджик Иван Колчаков, в Разград Ергин Емин, в Силистра - Красимир Димитров, в Търговище - Румян Методиев, в Хасково заместникът на Праматарски Николай Вълчев, в Шумен Веселин Златев и в Ямбол - Илиян Бъчваров.

Най-голямата изненада в обявените днес водачи беше липсата на Никола Николов като първи в разградската листа. Николов е един от ключовите сини депутати през последните два парламента. Самият той съобщи днес, че СДС - Разград е подаде оставка заради несъгласието си с решението на Надежда Михайлова. Ръководството на СДС потъпква правилата, които само е създало за избора на депутати, обяви Николов. Според него в момента СДС е в криза, а коалицията, която беше създадена няма да спечели достатъчен процент на изборите, за да има 60 депутати в следващия парламент. Ако това не се случи, трябва да се искат оставките на цялото ръководство на СДС, за да понесе отговорността за нейзпълнените обещания, каза Николов. Той уточни, че няма да напуска СДС и политиката и ще остане да помага на сините да преодолеят кризата, в която се намират.

Депутатът Васил Василев, който също няма да е водач в родния си Плевен, отказа коментар на "Всеки ден" за причините за това. Неговата кандидатура беше издигната от десет общински организации, но Михайлова предпочете кметът Найден Зеленогорски.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |