В новините
 
20.04.2005 16:22   Новината е видяна 3670 пъти
Два автомобила изгоряха в Бургас тази нощ
Определението на лидера на движение “Гергьовден” за водач на листата на ОДС в Бургас е предизвикало изненада сред активните членове на сините в региона. Това заяви в интервю за Дарик общинският председател на СДС Антонио Душепеев. В края на днешния ден ще се проведе областен съвет, на който местната структура ще заяви публично своята позиция по назначението. Според общинския водач е възможно да бъде изразено недоволство, но то не би трябвало да повлияе на подготовката за парламентарните избори. “За СДС Бургас от ключово значение ще бъде номинацията за подгласника на Любен Дилов” – син, каза още д-р Душепеев.

28 плажни ивици ще бъдат отдадени от областния управител за сезонно стопанисване през лято 2005 година, съобщиха от пресслужбата на областна управа. Конкурсът се провежда чрез пряко договаряне с потенциални кандидати. Резултатите от събеседването и подадените оферти ще бъдат обобщени и изпратени за одобрение от министъра на регионалното развитие. Победителите в конкурса ще сключат договор с областния управител за срок до края на месец септември. С него те ще се задължат да обезпечат спасителното, медицинското и санитарно- хигиенното поддържане на ивиците. За плажовете за които не е проявен интерес до 13 април ще бъде открита втора процедура за отдаване.

За пръв път в историята на конкурса “Нова българска музика”, той ще се проведе извън столицата, съобщи Стефан Чапкънов – художествен ръководител на фолклорен ансамбъл “Странджа”. За пръв път Бургаският ансамбъл ще изпълнява целият концерт от фолклорна музика. Хоровият състав на “Странджа” ще се представи с 13 нови песни, а оркестърът – с 3 произведения обработен фолклор на композиторите Николай Кауфман и Атанас Илиев. Концертът “Нова българска музика” е на 23 април, от 18.30 часа в Концертна зала в Бургас.

2 автомобила изгоряха в Бургас през изминалото денонощие. В Първо РПУ Бургас било получено съобщение за пожар във “Форд Ескорт”, паркиран пред блок 10 в комплекс “Възраждане”. Автомобилът е изгорял изцяло, обгоряла е предната част на паркиран в съседство “Фиат темпра”, с бургаска регистрация, собственост на 60 год. бургазлия. Причините за пожара са в процес на установяване.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |