В новините
 
04.05.2005 12:20   Новината е видяна 3517 пъти
30 яхти се включват в регатата “100 години Ротари”
От 6 май до 8 май в акваторията на Бургаския залив, пред централния плаж на Бургас ще се проведе първата регата, организирана от международната ветроходна общност на ротарианците - Ротафлот Бургас, съвместно с яхт-клуб Порт Бургас. Спортната проява се организира за пръв път в България и ще се проведе под надслов: “100 години Ротари”.
Очаква се в регатата да се включат около 30 яхти, в състезателни и туристически класове, с над 50 състезатели от Турция, Гърция, Кипър, Хърватска и Румъния.
Организацията по море ще бъде водена от Комодора на Ротафлот Бургас – Станислав Касъров, който е Председател на Българската федерация по ветроходство. Международното жури ще бъде оглавявано Реаркомодора на Ротафлот – Севдалин Атанасова – Вицепрезидент на яхт-клуб Порт Бургас.
Ротафлот Бургас бе учредена в началото на годината от 49 ротарианци от Бургас и Поморие. Това е първата за България структура на Международната Ветроходната Общност на Ротарианците - International Yachting Fellowship of Rotarians (IYFR). Организацията обединява ротарианци, любители на морето и водните спортове, които споделят общ интерес към яхтите и яхтинга и имат за цел да развиват своите мореплавателните умения.
Международната ветроходна общност е най-старата и най-голямата общност в Ротари Интернешънъл. Създадена е в Англия през 1947. Към момента в нея членуват повече от 3000 ротарианци от 21 страни, организирани в над 100 флотилии, плаващи на повече от 1000 яхти.

На Гергьовден регатата ще започне с Парад на яхтите пред бургаския плаж. В 13.30 ще бъде даден стартът на гонките.
В събота и неделя началото на състезанието ще бъде в 11 часа.

В 18 часа в неделя ще бъде
Награждаването на победителите и закриване на регатата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |