В новините
 
12.05.2005 07:34   Новината е видяна 3685 пъти
Несебър домакин на Национална среща на финансистите
От 15 до 17 май община Несебър ще е домакин на Национална среща на финансистите от общините, която се организира за осми пореден път от Национално сдружение на общините в Република България. Участие в нея ще вземат над 350 общински финансисти. Срещата ще бъде открита от кмета на община Несебър Николай Трифонов, член на УС на НСОРБ и ще се проведе в хотел “Роял парк” - ВС “Елените”.
Сред поканените и потвърдили своето участие на форума са и зам. министърът на финансите Кирил Ананиев, председателят на Сметната палата Валери Димитров, както и други гости от централната власт и партньорски организации.
Официалното откриване на срещата е на 16 май (понеделник) от 9.00 часа.
Мащабна дискусия по концепцията за Закон за местните финанси стартира на националната среща тази година. Основното обсъждане ще бъде насочено към развитието на реформата в местните финанси. Експертите от местната и централна власт ще дискутират развитието на процеса на финансова децентрализация, какви са постигнатите резултати и кои са предизвикателствата, които стоят пред реализирането й.
Друга важна тема, която ще обсъдят финансистите на общините са местната финансова политика и общинските бюджети за 2006 г., като акцент в тези дискусии ще бъдат инвестиционната политика на общините и възможностите, с които разполагат за привличане на допълнителни ресурси.
Освен настоящите проблеми и развитието на системата на общинско финансиране, на срещата ще бъдат представени и добрите практики на общините по управление на общинските финанси. Дискусиите ще бъдат групирани в следните теми:
* Финансови взаимоотношения община - второстепенни разпоредители;
* Политики и процедури за общини в тежко финансово състояние;
* Управление на общинския бюджетен процес – представяне на ръководство за бюджетен подход, ориентиран към услугите
* Организация на счетоводната дейност и аналитични техники.
На 17 май от 11.00 часа в бар “Елените” ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени конкретните резултати от работата на Осмата национална среща на финансистите. Участие в пресконференцията ще вземат Н. Трифонов – кмет на община Несебър, член на Управителния съвет на НСОРБ, Г. Чавдарова – изпълнителен директор на НСОРБ, както и финансисти от общините.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |