В новините
 
15.06.2005 07:18   Новината е видяна 3133 пъти
Седем тежки катастрофи с 2 загинали и 5 ранени през последната седмица в Бургас
През седмицата от провеждащите се Национални полицейски кампании "СКОРОСТ И БЕЗОПАСНОСТ" И "ДА СПАСИМ 200 ЧОВЕШКИ ЖИВОТА! ДА ПОСТАВИМ ПРЕДПАЗНИТЕ КОЛАНИ!" на територията на регион Бургас са отчетени 7 тежки ПТП с 2 загинали и 5 ранени. В 1 от тези ПТП с 1 ранен причината е движение с несъобразена скорост от водача на МПС.
Две злополуки с 2 загинали са по причини неправилно навлизане в лентата за насрещно движение, а в другия случай причината се изяснява. В останалите 4 ПТП с 4 ранени причините са: неправилно изпреварване;неспазване на предимство на пешеходец; употреба на алкохол от водача и техническа неизправност. През седмицата е ранен 1 пешеходец, който няма вина за произшествието.
В 2 ПТП водачите на МПС и пътниците са ползвали предпазни колани и каски, а в 4 злополуки коланите и предпазните каски са пренебрегнати.
За периода в Националните кампании на “Полицията” в региона участваха 28 екипа на “Пътна полиция”, които са проверили 2 422 МПС и са констатирали 147 нарушения за превишаване на скоростта както следва:
от 10 до 20 км./ч. - 24 нарушения
от 20 до 30 км./ч. - 63 нарушения
от 30 до 40 км./ч. - 29 нарушения
от 40 до 50 км./ч. - 17 нарушения
над 50 км./ч. - 14 нарушения
Едновременно с контрола по скоростта тече и полицейската кампания по ползването на обезопасителните колани. За седмицата са констатирани 69 нарушения за не ползвали предпазни колани.
Във връзка с акция “СВЕТЛИНА” контролните органи са констатирали 13 случая за неизправни светлини и 6 случая за управление на МПС с износени гуми. Статистиката за седмицата показва,че са констатирани 52 случая за управление на МПС след употреба на алкохол, 31 случая за управление на МПС от неправоспособни водачи, 31 случая за преминаване на червен сигнал на светофара и 13 случая без застраховка “Гражданска отговорност”. За периода са констатирани и 24 случая без заплатена винетна такса.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |