В новините
 
12.07.2005 13:41   Новината е видяна 2856 пъти
Обменните бюра ще обявяват котировките на гишетата си
Обменните бюра вече са задължени да обявяват кодовете на валутите, курсовете купува и продава и телефони за контакти на табла, едно от които да поставят на гишето за обмяна. Това е записано в промените към Наредба №4 за условията и реда за вписване в регистъра и изискванията към дейността на обменните бюра, обнародвани в последния брой на Държавен вестник. Измененията влизат в сила от 15 юли.

Другата новост е, че обменните бюра не могат да обявяват курсове, различни от посочените на таблата. Промените се налагат, тъй като проверки на данъчните показаха, че на поставените пред бюрата табла котировките на валутите са според курсовете на БНБ. Те обаче се различават от реалните стойности, по които се осъществяват сделките, посочени на табла вътре в пунктовете за обмяна.

Остава в сила текстът, че всички допълнителни условия на обменното бюро относно цената на сделката с чуждестранна валута в наличност следва да бъдат включени и отразени в обменния курс за съответната сделка, както е обявен на таблото.

Съгласно предишните изменения в Наредба №4, изискванията по отношение на начина на изписване на информацията не са задължителни за пунктовете за обмяна, разположени на рецепцията в хотели.

Наредбата също така въведе изискването служителите в чейндж бюрата при конкретно запитване от страна на клиент да направят изчерпателно представяне на условията по обмяната на валута в наличност и котировките на чуждестранните валути към лева. Служителите в пунктовете за обмяна нямат право да представят заблуждаваща информация за даден обменен курс.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |