В новините
 
13.10.2005 13:55   Новината е видяна 4751 пъти
Взимат стадион “Черноморец” от Ивайло Дражев
По заповед на заместник кмета на Община Бургас Васил Караманов бе запечатан стадион “Черноморец”.
Случката се е разиграла в сряда вечерта между 19,30 и 20,00 часа.
Общинските служители са затворили трите входа на спортния комплекс.
Днес бе направен и опис на имуществото по кабинетите и спортните зали в комплекса.

Заповедта на зам. кмета е издадена въз основа на решение на Общинския съвет от тази година.

Мотивът за вземане на това решение съветниците аргументираха с това, че Ивайло Дражев не е изпълнил своите задължения по договора като концесионер на стадион “Черноморец”.
В официалното становище на Община Бургас се казвазва още, че заповедта е в изпълнение на решение на Общинския съвет Бургас от юли 2004 година, с което местният парламент задължи кмета Йоан Костадинов да прекрати едностранно договора, който е сключен през януари 2002 г.
Съгласно това решение администрацията е дала тримесечен срок на Дражев да заплати дължимото концесионно възнаграждение и да предостави банкови гаранции за изпълнение на договора, с предупреждение, че след изтичането на срока общината ще счита договора за развален.
Тъй като срокът не е спазен, действието на концесионното споразумение е прекратено на 11 октомври т.г.
Веднага след това е влязла в сила процедурата по изземване и поради тази причина са запечатани входовете на стадиона.
Преди време местния парламент гласува да се прекрати 35-годишната концесия на Ивайло Дражев.
Решението на съветниците бе оспорено от Дражев в съда.
Преди да прекратят договора, съветниците решиха спортните зали да бъдат предоставени за ползване на различните видове спорт, които тренират на стадион “Черноморец” и на общинското предприятие “Спортни имоти, паркинги и гаражи”.

Ивайло Дражев сподели, че действията на общинската администрацията са са незаконосъобразни.
Футболния бос ще входира жалба за тези действия в районна прокуратура.
Той допълни, че разполага с обезпечителна заповед, която спира прекратяването на концесионния договор, докато се решат съдебните спорове по въпроса.

От общинската администрация отговориха, че след издаването на заповедта за изземване на имота и след провеждане на процедурата по изземване на имота, от неизвестен факс е получена обезпечителна заповед от Сливенския районен съд, с която се постановява спиране на процедурата по едностранно прекратяване на договора за концесия.
Заповедта, ако съществува такава в правния мир, е постановена по искане на лице, с което Община Бургас няма нито юридически, нито фактически отношения – “ОСК Черноморец” АД – гр. Сливен и което лице няма никакво отношение към договора за концесия. Обезпечителната заповед, ако съществува такава в правния мир, не може да произведе действие поради факта, че процедурата, която касае, е вече приключила и поради обстоятелството, че и до настоящия момент - 13.10.2005 г., съдебният акт, с който се допуска постановяването на обезпечителната заповед, не е съобщен на адресата – Община Бургас, по надлежния законов ред – чл. 315 ГПК.



Ивайло Дражев, който е общински съветник от Клуб “Роден край”, заяви още, че ще постави въпроса за разглеждане на следващата общинска сесия, която се очаква в края на този месец.



Община Бургас е поканила с нарочно писмо изпълнителния директор на “ПФК Черноморец” АД – Бургас да договори с Община Бургас условията, при които представлявани от него клуб ще ползва иззетия имот занапред.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |