В новините
 
20.10.2005 06:47   Новината е видяна 5781 пъти
Първи езиков фестивал започна в Несебър
Над 217 хил. деца от втори до дванадесети клас са изучавали руски език през изминалата учебна година в средните училища на България, обучавани от 3 127 учители – русисти. Тази година броят им е завишен с 25 000. 350 000 пък са децата, изучаващи български език в Русия – това сподели г-жа Стоянка Почеканска – гл.експерт по руски език към МОН у нас. Данните бяха изнесени на пресконференция, в рамките на втория етап на Фестивала на руския и българския език.
Лексикални и граматични познания, както и комуникативни умения на съответния чужд език, ще демонстрират участниците през следващите два дни, чрез устен и писмен изпит. Получилите най-много точки ще отпътуват за финалния трети кръг във Воронеж.
„Огромно удоволствие е за мен община Несебър да е домакин на втория етап от българо – руския езиков фестивал. Изучаването на език и проявата на лингвистична толерантност е основен показател за добри отношения между два народа.” – сподели градоначалникът Трифонов в приветствените си слова към присъстващите.
Езиковият фестивал се провежда за първи път в България с участието на Министерство на образованието и науката, посолството на Русия в България, Руския културно-информационен център в София, Воронежкия държавен университет. Официално, той бе открит от ръководителя на руската делегация у нас и зам.ръководител на Федералната агенция по образование г-н Евгений Яковлевич Бутко.
Идеята фестивалът да се превърне в традиционен, бе подкрепена от парламентарната комисия по образование и наука към МОН, в лицето на г-жа Маруса Любчева - народен представители от Бургаски регион и член на комисията.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |