В новините
 
26.10.2005 12:14   Новината е видяна 4360 пъти
Тайно продадоха хвостохранилището до село Атия
Продаденото хвостохранилище до село Атия не може да се застроява или ползва като земеделска земя. Това е становището на кмета на Община Созопол Веска Караманова, изпратено до Агенцията за държавни вземания и Областна управа. За случая е сезирано и Министерството на околната среда и водите.
Имотът, на обща площ почти 300 декара, бе продаден на безценица на търг с тайно наддаване от Агенцията за държавни вземания миналия петък. Теренът, който бе собственост на Бургаски медни мини, се намира в землището на Черноморец на три километра от морето и явно това е привлякло интереса на купувача, предполагат запознати.
В имота са се складирали флотационни отпадъци, образувани при експоатацията на мината, пише в становището си Община Созопол. Освен това, в периода 1997-1998 година в депото е изхвърлян и изгребания при възстановяването на залива “Вромос” материал. Флотационните отпадъци съдържа главно скалообразуващи минерали, но са установени и радиоактивни материали като уранит, настуран и уранови смоли. В тази връзка изразяваме опасенията си от предстоящата продажба на хвостохранилището. Считаме за неудачни такива действия, поради факта, че е недопустимо извършване на каквито и да е мероприятия, свързани с бъдещето строителство или експлоатацията на имота като земеделска земя, пише още в становището на Общината. Към него е приложена извадка от картата на възстановената собственост и регистрационни карти, представени от РИОСВ- Бургас. Въпреки това, имота е продаден и все още не е ясно какви са инвестиционните намерения на купувача.
В същото време стана ясно, че за търга е назначена проверка. Жалбата е внесена от Бургаски медни мини заради множество нарушения в начина на провеждане на тайното наддаване.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |