В новините
 
25.11.2005 13:40   Новината е видяна 3889 пъти
Уникално съоръжение за щателна митническа проверка откриха в Малко Търново
Модерната инфраструктура е изградена със средства от правителството на Великобритания




Министърът на финансите Пламен Орешарски и посланикът на Кралство Великобритания Джеръми Хил откриха ново съоръжение за щателна митническа проверка на превозни средства на ГКПП Малко Търново.

Халето за щателна митническа проверка на контролно-пропускателния пункт е разположено на площ от 500 кв. м и е на две нива.
То е най-модерното съоръжение за проверка на товарни и пътнически автомобили, което има българска митница.
Обектът е на стойност около 500 000 евро и изцяло е финансиран от Министерството на външните работи на Великобритания чрез Посолството на Великобритания в София. Ръководител на проекта е “Бернард Асошиейтс”, собственик на терена-Областна управа Бургас, рецепиент- Агенция "Митници", консултант- "Ка Консулт" Бургас, изпълнител- "Химремонтстрой"София.

Заради спецификата на терена, халето е изградено след проведени геоложки проучвания и представлява уникално строително съоръжение.
Изградено е на плоча от стомано-бетон с дебелина 80 сантиметра, върху забити в ръба на скалата 44 пилота на дълбочина 8-10 метра. Пилотът представлява железо-бетонен наколник.
Самото хале е 40-тонна метална конструкция. Халето разполага с автономно елзахранване с агрегат и може да функционира при всяккави климатични условия.

Има подземен канал за проверка на ТИР-ове, устройство за източване и съхранение на горивото от резервоарите на автомобилите, зона за разтоварване и зона за проверка, помещение за задържани стоки, хладилна камера, климатизация и аспирация срещу димните газове, камери за наблюдение, компютри свързани с информационната система на митниците.
Халето е изградено за рекордно кратък срок от 7-8 месеца.
То представлява напълно автономно съоръжение с механично и електронно оборудване.
В него всички етапи от митническата проверка са механизирани.


Министърът на финансите Пламен Орешарски заяви, че строежът на това съоръжение е част от дългогодишното сътрудничество между България и Обединеното кралство в областта на противодействието на нелегалния трафик на наркотици. През изминалите пет години британското правителство финансира редица проекти, подпомагащи българската митническа администрация в отговорната дейност в областта на борбата с международния наркотрафик. Вярвам, че този процес и съвместните ни успешни проекти ще продължат и занапред, каза финансовият министър.
Изпълнителният директор на Агенция „Митници” Асен Асенов припомни, че през 2002 г. на митнически пункт Капитан Андреево е открито съоръжение на стойност 120 000 британски лири за проверка хладилни камиони и техните товари, заподозрени в нелегален трафик на наркотици по т. нар. Балкански път. През 2003 г. британското правителство е осигурило доставката и монтажа на система за автоматично сканиране на регистрационните номера на тежкотоварните камиони, влизащи от Турция в България през Капитан Андреево, в размер на 40 000 британски лири. По проект на стойност 36 700 британски лири, финансиран от Британското правителство, е изградена и специализирана информационна система с висока степен на защита за обмен на данни в реално време между отделите за борба с наркотрафика в системата на Агенция “Митници”.
В заключение директорът на Агенция „Митници” благодари на Британското правителство за помощта и подкрепата, оказвани на българскатата митническа администрация.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |