В новините
 
06.12.2005 07:25   Новината е видяна 4599 пъти
Братя Диневи строят пристан за 300 яхти в Свети Влас
Изграждането на най-голямото частно яхтено пристанище в България започнаха строителните предприемачи братя Диневи в Свети Влас.
Пристанището ще се казва "Марина Диневи - Свети Влас" и първият етап от неговото строителство, който включва хидротехническите съоръжения, вече тече. То ще има капацитет за 300 яхти, 50 от които с дължина над 25 метра. Във вътрешността му ще са разположени 6 плаващи пирса за привързване на лодките. Към всяко яхт-място ще са осигурени електричество, водоснабдяване, мобилно зареждане с гориво (бензин и дизел), изводи за Интернет, кабелна телевизия, телефон и факс. Този етап от изграждането му се предвижда да приключи през май 2006 г.
Вторият етап от цялостното строителство ще завърши през май 2007 г, когато ще бъдат готови обслужващите постройки и туристическата зона. Тя ще включва ресторанти, магазини, развлекателни заведения, спортно-оздравителен комплекс, медицински пункт, банков клон, обществена пералня и др. В бизнес сграда ще бъдат поместени пристанищна администрация, гранична полиция, контролно-пропускателен пункт, митническо поделение, офиси и специални зали за бизнес-срещи и пресконференции. Собствениците на яхти ще могат да се възползват от магазини и сервизи за яхтено оборудване и екипировка, от 50-тонен подемник с възможност за вадене на лодки на суша, хелинг за пускането им, както и работилници за поддръжка и ремонт. На разположение ще са и сервизни работници за обслужване на яхтите, както и капитани. Проектът включва и изграждането на съоръжение с възможност за приемане на битови отпадни води от яхтите, с което да не се замърсява акваторията. За сигурността на пристанището ще бъдат осигурени
24-часова охрана, физическо и видео наблюдение.

Районът около пристанището е изцяло обезопасен, направени са хидро и геоложки измервания, проучена е динамиката на пясъчните пластове, водните течения и други тестове, необходими за изграждането на пристанище, отговарящо на световните стандарти. Екип от инженери, водолази, геолози, специалисти по околна среда и хидродинамика са доказали безопасността на проекта за околната среда.
Най-големият частен яхтен пристан у нас ще е с тилна територия 26 дка и акватория от близо 40 дка. Той ще бъде построен със 100% частна инвестиция.
С "Марина Диневи - Свети Влас" братя Диневи спечелиха и голямата международна награда "Бентли" за най-добър проект за яхтено пристанище през 2005 г. Престижният приз им бе връчен на тържество по повод официалното откриване на първото им ваканционно селище в София - "Манастира 1". Международните награди за инвестиционни проекти "Bentley Award" се връчват от 12 години и са известни като "Оскари"-те в областта на недвижимите имоти. Целта им е да отличи най-големите постижения в различни, свързани с тази индустрия, сфери.
Към момента по българския бряг на Черно море са разположени няколко яхтени пристанища с капацитет между 50-60 и 100 плавателни съда. Сред тях са тези в курорта Златни пясъци и в Балчик. Подобен проект започна и пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който вдига порт хотел с яхтен пристан с между 50 и 130 места в курорта Слънчев ден край Варна. Идея за изграждане на яхтено пристанище има и в бургаския квартал Сарафово.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |