В новините
 
11.12.2005 08:29   Новината е видяна 4200 пъти
Новото време ще присъства активно в новия десен проект на България
“Партия Новото време продължава да съществува. Нито се е разпуснала, нито има намерение да не се занимава с политика. Вече учредихме първата си селска организация в Бургаска област. Това стана в село Дъскотна.” – това сподели пред журналисти Мирослав Севлиевски.
На учредителното събрание са присъствали 30 човека.
Нововремци са подарили икона на Богородица на новостроящата се църква в селото. През последните 4 години таралежите подпомагат финасово строежът на църквата, който вече е към своя край.
Партия “Новото време” заедно със фондация “Фридрих Науман” проведоха в неделя образователен семинар за активисти на партията от Бургаска, Сливенска и Ямболска област.
По време на форума бяха обсъдени либералните ценности и либералните политически практики, както и моделите на поведение на опозиционни либерални партии в период между избори.
Лектори на семинара бяха Росица Кобзева, изпълнителен секретар на “Новото време”, Аспарух Панов – координатор на проектите на фондация “Фридрих Науман” за България и Македония и Венцислав Станчев от Института за либерални изследвания.
“Ние се опитваме да подготвяме членовете на партията за една модерна политика. Също така се опитваме да ги мотивираме да не се отказват от политиката, въпреки неуспехът на партията на последните парламентарни избори или от неуспехите на българската политика въобще.” – сподели още Мирослав Севлиевски.
Новорвермци вече са започнали подготовка за предстоящите президентски избори, за изборите за Европарламент, както и за местните избори през 2007 година.
Мирослав Севлиевски допълни още, че според него изборите за местна власт през 2007 година в Бургас ще бъдат много интересни. Новото време ще участва на тези избори и Севлиевски се надява че ще увеличат гласовете, които събраха на последните парламентарни избори тук.
И макар, че на се в Парламентът, той живее до голяма степен с нововремските закони.
“Цинизмът, който за сетен път виждаме и срещаме в Народното събрание е такъв, че може само да накара българинът да се откаже от политиката или да не отиде да гласува. Надявам се че в следващия Парламент нещата ще са такива, каквито трябва да бъдат.” - каза Севлиевски.
Най – голямата извънпраламентарна партия не вярва, че парламентарно представените партии, нито сегашното правителство са в сътояние да решат какъвто и да е проблем и това го доказва стачката на учителите.
Партия “Новото време” се е борила винаги срещу едно основно нещо и това е разхищението.
“Миналата година ние успяхме да направим така, че да бъдат заделени допълнително 135 млн.лв., то непродължаването на финансирането на образованието прави тези пари разхитени.”- обясни Мирослав Севлиевски.
Според него това правителство е правителство на лъжата, защото и трите партии, които участват в него се отрекоха една след друга от своите предизборни обещания. В политиката можеш всичко да правиш, но онова което обещаеш трябва да го изпълниш, защото в противен случай отказваш хората от участие в политиката. Севлиевски счита, че на България и трябват предсрочни избори, за да може на тях хората въз основа на пресните си спомени да изберат тези политици, които наистина искат да направят България успешна европейска държава.
“Механичния сбор на десни партии, които са с различна идеология и виждане каква да бъде политиката на България, показва че не сработва” – сподели още Севлиевски.
Той допълни, че новият десен проект стои за България и страната ни ще има такъв. Кои ще бъдат инициаторите и участниците в този проект към днешна дата неможе да бъде казано 100%.
“В момента мога да кажа, че Новото време ще присъства активно в новия десен проект.” – каза в заключение Мирослав Севлиевски.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |