В новините
 
12.12.2005 13:37   Новината е видяна 3836 пъти
Започва строежът на небостъргач в Морската градина
След съгласуване с всички инстанции, МРРБ и община Бургас, предприемачът Ваклин Стойновски, съвместно с БАКБ получи виза за проектиране в морския град на 150 метрова сграда с предназначение за Обществено обслужващи дейности. Тя ще се намира на стария път за Поморие през солниците и кв. Сарафово, който пресича Морската градина и където в момента се намира ресторант „Воденицата”.
Вече приключи вземането на геоложки проби до 70 метра дълбочина във връзка със сеизмологичните особености на региона, които потвърждават възможността за реализация на проекта.
Завършен е идейният проект на сградата , който представлява стъклена игла на ръба на Морската градина, осигурено е финансиране.
След Новогодишните празници постройката на ресторанта ще бъде премахната, за да се осигури възможност за стартиране на строежа.
За реализация на инвестиционните намерения ще се учреди дружество със собственост 15% на БАКБ и 85% на фирми собственост на Ваклин Стойновски.

Целта е небостъргачът да се превърне в символ на Бургас. Новата сграда ще приюти музей, огромна изложбена зала и ателиета на изтъкнати български творци и по този начин нашият град ще получи своето ново културно средище . В комерсиалната и част ще се помещава хотел от световноизвестна верига, басейн, SPA център, развлекателен център и бутици.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |