В новините
 
28.01.2006 12:17   Новината е видяна 3544 пъти
Нов закон за лекарствата и аптеките ще влезе в сила от 2007г.
Заместник-министърът на здравеопазването Емил Райнов призова пациентите да не доплащат в болниците за неща, чието финансиране се поема от Здравната каса. В предаването "Седмицата" на Дарик радио Райнов обясни, че в цената на клиничните пътеки са предвидени достатъчно средства за лечението на хората.

В цените на пътеките не се предвиждат пари за лекарства, каза обаче Тони Веков - изпълнителен директор на "Търговска лига - Национален аптечен център". В тях има цени за лечението, но не и цени за лекарствата, необходими за него, посочи той.

В пътеките са предвидени и разходи за медикаменти, категоричен бе Райнов, уточнявайки, че лекарите сами преценяват какво лекарство да използват. По думите му практиката в болниците в момента е да се купуват най-евтините лекарства, затова според заместник-министъра в пътеката трябва да се фиксира набор от медикаменти, нужни за дадено лечение.

От 1 януари 2007 год. предвиждаме да влезе в сила нов Закон за лекарствата и аптеките в хуманната медицина, съобщи Райнов. Според него в закона ще има текст, който ще регламентира списък от основни лекарства за държавните болници, които те задължително трябва да купуват. Ако имат пари, ще могат да купуват и по-скъпи, допълни Емил Райнов.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |