В новините
 
31.01.2006 06:48   Новината е видяна 1541 пъти
Култови групи и световноизвестни изпълнители идват в Несебър
Към традиционните единадесет фестивала, утвърдили се в културния живот на община Несебър, през 2006 г. световноизвестни изпълнители и култови групи ще се включат в концертния живот на уникалния Несебър.
Преговорите приключиха и с днешна дата /30.01.2006 г./ вече е факт договорът между общината и „Пикендмор” ООД, управлявана от небезизвестната Ивайла Бакалова. Документът урежда организирането на концерти на световни поп и рок изпълнители на територията на Несебър и Слънчев бряг. Предвид високите критерии, които налага интензивното развитие на региона и желанието за разширяване и разнообразяване курортните възможности на морската община, от администрацията предвиждат между юни и септември да гостуват мегазвезди от световната сцена.
За 8 юли е договорено участието на легендарната група „Назарет”. Сред имената, предвидени в лятната програма е и италианската звезда Ерос Рамацоти, който ще изнесе мегаконцерт на 22 юли. Хитови парчета на британската група Simply Red ще звучат в края на месец август, а за 6 септември се предвижда гостуване на най-популярната американска рок енд рол банда на ‘90-те Pearl Jam. Останалите поп и рок изненади засега ще останат в тайна.
Паралелно с това, от 1 до 3 юни в Несебър ще се проведе второто издание на Фестивала на фестивалите „Месемврия”, който тази година ще включи и конкурс за изпълнител на нова българска песен. Времето на фестивала не е избрано случайно. Общинската администрация в Несебър търси вариант за продължаване традицията на популярния конкурс за забавна песен „Златния Орфей”. Организаторите от общината и продуцентска къща „Едита” още търсят подходящо име за песенния конкурс, който вероятно ще има звукова близост със старата марка.
Според регламента, след предварителен подбор, от 24 изпълнители, на финала ще пеят половината от тях.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |