В новините
 
01.02.2006 07:14   Новината е видяна 3566 пъти
Отчетоха изпълнението на бюджета в Община Несебър
Общинските съветници в Несебър приеха отчета за касово изпълнение на бюджета на общината към 31.12.2005 г., който възлиза на стойност 41 млн.лв.
Одобрен беше и отчет на програмата за проектиране в размер на 290 000 лв., както и отчет на строителната програма в размер на 17 536 660 лв.
„Близо седем пъти се е увеличил бюджета от 1999 г., което е над 1500 лв. приход на глава от населението и близо 1000 лв. капиталов разход за строителство. Това са изключително сериозни икономически темпове.” – заяви кметът на Несебър Николай Трифонов.
Веднага обаче добави, че на следващо заседание ще се внесе предложение за намаление на бюджета на общината, в което ще бъдат отразени всички необходими нужди, касаещи съответните направления в общината. Ще се търси рамка между 27 – 30 млн.лв., допълни той.
Местните депутати одобриха предложение за изграждане на пътни връзки в землището на с.Равда. Реализацията ще позволи изнасяне на транзитно преминаващите автомобили през центъра на селото и подобряване транспортно-комуникационното обслужване на курортните зони „Акротирия”, „Академика” и ж.к.”Черно море”.
В тази връзка съветниците оторизираха кмета на общината да предприеме необходимите действия, относно възможността за изграждане на възлови кръстовища на територията на общината, в предвид натоварения трафик и задръствания през летния сезон.
От своя страна Трифонов информира, че разговори в тази насока вече има проведени с Агенция „Пътища”.
Във връзка с необходимостта от изграждане на модерна спортна база в курортното селище Св.Влас, общинските съветници гласуваха промяна предназначението на имоти общинска собственост, подходящи за изграждане на такава.
Още на първата за 2006 г. среща с кметовете на съставни селища, Трифонов обяви, че проектирането на стадион ще е приоритет за морското селище, паралелно с изграждането на паркинг и облагородяване подхода към селото.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |