В новините
 
20.02.2006 13:53   Новината е видяна 4123 пъти
Община Царево започва мащабна рекламна кампания за предстоящия туристически сезон
По инициатива на кмета Петко Арнаудов и с решение на общинския съвет в Царево, вече са изработени луксозни рекламни каталози.
Те съдържат подробна информация за почивните бази, плажните ивици, спортните комплекси и възможностите за екотуризъм в Странжда планина.
Оригиналният туристически пътеводител е издаден в 7 хиляден тираж, финансиран от общината.
За изработването и разпространението му са осигурени 30 хиляди лева.
Предоставените средства са част от приходите постъпили в общинския бюджет от туристическа такса. Целта на инициативата е чрез публично-частното партньорство да се направи модерна реклама на туристическия продукт и условията за почивка в най-южната черноморска община.

64 почвини бази са включени в луксозния каталог.
В него има подробна информация за различните по категория хотели в курортните селища Варвара,Лозенец,Царево,Ахтопол и Синеморец.
Отделна част на изданието представя античната и средновековната история на общината,археологическите и историческите паметници, както и куртурно- развлекателна програма през летните месеци.
Чрез атрактивни снимки са показани празници като двата фестивала на мановия мед и евро-фолк, нептуновата вечер,нестинарските игри и празника на Царево "Свети дух".

По-екзотичните страници на каталога са свързани със защитената територия на парк "Странджа". Любителите на екотуризма могат да открият там туристически пакети и отделни туристчески услуги,които са алтернатива на масовия туризъм.
Представени са пешеходни и веломаршрути по горски пътища край местности като река Велека,Силистар и селищата Бродилово, Българи,Кондолово и Кости.
Екзотичните разходки преминават през параклиси, частни къщи за нощувки, дърводелски работилници,минерални извори и археологически паметници.
Като най-атрактивна част от общината обаче е показан уникалният и релеф.
Фиордите, речните долини, проломите и карстовите форми са изобразени в красиви пейзажи. Така освен полезна информация в туристическия пътеводител има и уникални снимки, представящи уникалната природа на единствената община с излаз на море, съчетаваща традиционен бит, култура и екзотични планински местности.
Туристическият каталог ще бъде представен за 1-и път на предстоящото изложение "Ваканция 2006"в националния дворец на културата в София.
След това делегация от общината заминава на туристическата борса в Москва.
В рекламната кампания са включени още билбордове и видеофилм за Царево.
Луксозното издание ще бъде вкюличено още и в пакет с рекламни материали, който общината ще изпрати до 500 лицензирани туроператори в страната.
Оригиналната презентация е разработена от общинския съветник Румен Георгиев, който е председател на туристическия информационен център в Царево.
Основната цел на идеята е да се подпомогнат частните собственици на туристически обекти като се реинвестират парите от туристическа такса в мащабна рекламна кампания.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |