В новините
 
25.05.2006 14:21   Новината е видяна 5272 пъти
10 годишен юбилей празнува Детска формация „Ян Бибиян”
Музикалният албум „Танцуващите ноти” беше най-добрият подарък за 10-я рожден ден на айтоската Детска формация „Ян Бибиян”, която отбеляза юбилея в навечерието на 24 май с невероятен спектакъл на сцената на Читалището.
”Виновницата” за създаването и успехите на формацията, ръководителката Цвета Андреева превърна годишнината в празник за айтозлии. Перфектният сценарий, приказната сцена, хитовете песни от новия албум и най-вече школуваните гласчета на бибияните, взривиха публиката с емоции и възторг. Във фокуса на шоуто беше ръководителката Цвета Андреева, която с много артистизъм влезе в няколко роли едновременно – като главна героиня в късометражния филм за 10-те години на „Ян Бибиян”, като водеща на спектакъла, като текстописец на голямата част от песните, като изпълнител и солист.

От отрупаната с балони и цветя сцена прозвучаха популярни мелодии, на които музикалната двойка Цвета и Паун Андрееви са вдъхнали нов живот. Адаптираните за детските гласчета хитови парчета се лееха с перфектен звук и професионална сценография.

Освен сега изявяващите се бибияни, Цвета Андреева беше поканила и „пенсионираните” първи свои възпитаници. Някои от тях са вече добре приети на големите сцени. Най-категоричен за сега е успехът на бившият солист на формацията Иван Ангелов, който в момента се изявява в ключова роля във „Вълшебната флейта” в Националната опера.

Закачливи, талантливи и много емоционални, възпитаниците на „Ян Бибиян” получиха подаръци, цветя и поздрави за кръглата си годишнина. Най-удивителният подарък, обаче, беше последният им, четвърти по ред музикален албум, реализиран с финансовата подкрепа на Община Айтос и на редица фирми и организации.

„Ян Бибиян” е носител на големите награди от национални конкурси за детска песен „Златен лъв”99 и „Лачени обувки”99. Има участия и призови места на много международни и национални конкурси и фестивали – „Сладкопойна чучулига”, „Сезони”, „Морска раковина”, „Златният петел”, „Единство, творчество, красота” и др. Участва в детското телевизионно предаване „Като лъвовете”, в промоции в централното представителство на „Форд Мото пфое”, в централния куклен театър и в зала №6 на НДК. Има издадени още три музикални албума „Светът е хубав, светът е чудесен” през 1997 г., „Щуротия – орисия” през 1999 година и „Да протегнем на някой ръка” през 2002 година.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |