В новините
 
08.06.2006 14:35   Новината е видяна 4266 пъти
Идентифициран е трупът намерен край езерото Вая, задържан е и убиецът
Трупът на младия мъж, открит на 2 юни около 18.00 часа в тръстиките на бургаското езеро “Вая” е официално разпознат от неговите роднини, съобщи на извънредна пресконференция Директорът на областна дирекция “Полиция” – г-н Павлин Димитров.
Убитият е 21 годишния Димитър Динев.
Официалното разпознаване е и причината, отложила във времето оповестяването на детайлите по извършване на жестокото убийство.
Убитият младеж е първокурсник в Бургаския свободен университет – специалност “Социални дейности”, и е нямал постоянна квартира и работа.
В деня на убийството – 01.06.т.г. е бил първия му работен ден във фирма за заготовки и метални изделия, където от известно време работел и извършителя на престъплението – Любомир Панайотов, 28 годишен от Бургас.
Любомир Панайотов поканил новия си колега да пренощува в дома му, където да отпразнуват постъпването на нова работа от страна на студента.
Установено е, че същия е употребил минимално количество алкохол.
В резултат на неустановени до момента мотиви, изключващи обаче инцидента да е възникнал по повод “жена”, Л.Панайотов е нанесъл побой на потърпевшия.
С цел прикриване на извършеното деяние Любомир се е обадил на свой познат, ползвател на таксиметров автомобил, като го е помолил за съдействие за откарването на пребитото момче по посока – езерото “Вая”.
Около 22.00 ч. на 01..06.т.г. Панайотов и 21 годишния Димитър Динев са слезли от таксиметровия автомобил, като малко по-късно водачът му откарва по посока Бургас, извършителя на убийството.
Около 18.00 ч. на следващия ден в Областна дирекция “Полиция” - Бургас е получено телефонно обаждане от уличен телефон за открит труп на млад мъж в тръстиките на езерото “Вая”. Своевременно със съдействието на медиите съобщението за намерения неидентифициран труп е популяризирано, но близо два дни самоличността на жертвата не е установена.
Разпознаването на дрехите на жертвата е извършено от негови приятели и състуденти. Паралелно с това бащата на първокурсника се е опитвал да установи контакт със сина си, но след като не е успял е алармирал полицейските служители.
Самоличността на извършителя е установена и същия е задържан на 06.06.т.г. Първоначално Любомир Панайотов е отричал вината си, но впоследствие е направил пълни самопризнания. За извършеното престъпление са намерени веществени доказателства, които ще бъдат приобщени към косвените доказателства по делото.
В открито съдебно заседание е гледана мярката за неотклонение на 28 годишния Панайотов като е постановено “задържане под стража”. Според изнесените на пресконференцията данни, извършителят на престъплението е агресивна личност, за което говори воденото досъдебно производство срещу него през декември 2003 година за едро хулиганство / съпротива на орган на властта, приключило с глоба в размер на 600 лв./ и второ досъдебно производство за едро хулиганство / от 14.06.2005 година/, по който случай обаче делото е върнато за допълнителни процесуални действия в ОДП – Бургас.
Приятелят на Любомир Панайотов – водачът на таксиметровия автомобил има висящо наказателно производство за тежко криминално деяние – изнасилване. Спрямо него обаче до момента не са събрани доказателства за съпричастността към деянието.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |