В новините
 
12.06.2006 15:47   Новината е видяна 3257 пъти
НАП подписа споразумение за електронно обслужване с четири общини в региона
Директорът на Регионалното управление на НАП – Бургас Румяна Дулева и кметовете на общините Несебър, Созопол, Приморско и Царево подписаха споразумение за електронно обслужване, което ще улесни значително гражданите, бизнеса и работодателите в региона.

Съгласно предоставените от приходната администрация правомощия, общините вече могат да приемат искания за издаване на удостоверения за наличието или липсата на задължения съгласно разпоредбите на ДОПК.

Местната власт ще може да връчва на лицата издадените от органите по приходите удостоверения, а също и да потвърждава при връчване верността на екземпляра с оригинала, издаден и подписан от органа по приходите.
Важен момент в споразуменията е и възможността общините да приемат и въвеждат данните от уведомленията за регистриране на трудовите договори.
Това на практика улеснява работодателите, които ще могат на място да подават информацията без да се налага да пътуват до офиса на НАП в Бургас.
Всяка от четирите черноморски общини ще може да извършва и проверка на здравния статус на лицата от ИНТЕРНЕТ.

„В готовност сме за предоставяне на подобно обслужване за бизнеса и гражданите на всички общини в областта. Единственото условие е общината да разполага с електронен подпис”, коментира директорът на Регионалното управление на НАП г-жа Румяна Дулева.

Тя поясни, че приходната администрация е поела ангажимента по подсигуряването и поддържането на предоставените за електронното обслужване програмни продукти.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |