В новините
 
05.07.2006 09:47   Новината е видяна 3887 пъти
61 плажа инспектирани от МРРБ
Завърши проверката на 61 плажа по черноморското крайбрежие, за които има действащи концесионни договори.
Целта на проверката бе да се провери състоянието на морските плажове в началото на летния сезон, както и дали концесионерите изпълняват задълженията си концесионните договори.
Работната група констатира като цяло добро състояние на морските плажове, предоставени на концесия. Изпълнено е задължението най-малко 20% от площта на плажа да е свободна, за да могат посетителите да разполагат собствени плажни съоръжения и пособия.
Основните проблеми при проверките са свързани с разположените на плажа преместваеми обекти: част от тях са с променено предназначение; поставени са обекти, които не са съгласувани по чл. 56 от ЗУТ; има допълнително разположени сенници, тераси или площадки пред обектите за хранене, чиято площ е по-голяма от нормативно определената; използват се бетонни площадки и плочници, върху които се монтират обектите и се разполагат търговски площи.
По Северното черноморие в добро състояние са плажовете “Златни пясъци”, “Ривиера”, “Слънчев ден” и част от плажовете на “Св. Св. Константин и Елена”.
На повече от половината от проверените морски плажове по Северното черноморие осигурените спасители са по-малко от необходимия брой, като се потвърждава тенденцията от последните години за недостиг на квалифицирани спасители.
Работната група констатира, че по Южното черноморие в много добро състояние са плажовете “Елените”, “Слънчев бряг - централен”, “Слънчев бряг - юг”, “Равда - ХТИ”, “Равда - Академика”, “Равда – Олимпийски надежди”, “Равда - НДК”, “Созопол - централен”, “Созопол - Харманите”, “Аркутино”, “Приморско - юг”, “Китен - юг”, “Лозенец” и “Бутамята”.
Съществени подобрения в организацията на дейностите спрямо извършените проверки през 2005 г. са направени на морските плажове “Робинзон”, “Село св. Влас - централен” и “Китен - Атлиман”.
По отношение на изпълнението на концесионните договори, са констатирани проблеми на плажовете “Дюни - юг”, “Слънчев бряг - север”, “Царево - централен” и “Силистар”.
Във връзка с констатираните нарушения, работната група ще сигнализира кметовете на съответните общини за предприемане на действия по компетентност по чл. 57 от ЗУТ, както и органите на ДНСК за извършване на проверки за строежи.
Експертите на място са връчвали и уведомителни писма на представителите на концесионерите, при констатирани неизпълнени задължения по договорите.
Проверката на морските плажове бе разпоредена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и се извърши от междуведомствената комисия за контрол по цялостното изпълнение на концесионните договори на морските плажове.
В нея участваха експерти от Министерски съвет, МРРБ, Министерство на околната среда и водите, Министерство на финансите, ДНСК, Български червен кръст.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |