В новините
 
05.07.2006 14:24   Новината е видяна 3349 пъти
Над 7 млн. лв. са щетите от пороите в Бургаска област
По предварителна информация щетите от наводненията в Бургаска област са над 7 млн. лв.
Размерът е определен от експерти и специалисти от Гражданска защита, без да са приключили окончателните оценки за размера на щетите от общинските комисии за бедствия и аварии. Все още няма данни за щетите на отделните граждани, както и пораженията на селскостопанската продукция, съобщиха от областна управа.
Основните поражения са на различни обекти от инфраструктурата в областта – разрушени пътища, мостове, ВиК съоръжения, подпорни стани, обществени сгради. Много сериозни строителни работи трябва да се извършат за почистване на затлачените русла на коритата на реките и укрепването им.
Днес областният управител Любомир Пантелеев изпрати писмо до председателя на Постоянната комисия по бедствия и авария Емел Етем по този повод. Миналата година Бургаска област получи твърде малки средства от ПК за отстраняване на щетите от наводненията. Сега общините трябва да бъдат компенсирани в пълен размер, смята Пантелеев.
В писмото губернаторът настоява известна сума за община Малко Търново да бъде отпусната авансово, за да могат да започнат работите по отстраняване на щетите.
Междувременно областният управител ще иска от Министерството на държавната политика за бедствия и аварии значително превъоръжаване на областната Гражданска защита. В момента структурата разполага с много скромен и амортизиран машинен парк, който не съответства на размера на областта и не е в състояние да реагира адекватно при бедствия и аварии. Става въпрос за нови специализирани автомобили, кранове, помпи.
В същото време Любомир Пантелеев е разпоредил проверка в структурите на Гражданска защита по общини за това как са реагирали и действали различните държавни и общински звена при кризисната ситуация в неделя. Първоначалната информация е, че част от звената не са изпълнили задълженията си по време на бедствието, реагирали са късно и някои от тях ще бъдат наказани.
До края на другата седмица ще бъде изготвен окончателен доклад за щетите от пороите и необходимите средства за възстановяване за щетите, който ще бъде изпратен и на министър- председателя.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |