В новините
 
17.01.2021 18:06
Търсене
 
 
25.08.2009
Катастрофа край Царево
На 24.08.т.г. около 14.30 ч. на кръстовището на улиците «Михаил Герджиков» и «Георги Кондолов» в Царево възниква пътен инцидент между : л.а. «Пежо 106», с бургаска регистрация, управляван от 25 год. Ж.М. от Царево и л.а. «Фолксваген Голф», без застраховка «Гражданска отговорност», управляван от 28 год. Д.Г. от Царево. При направената справка е установено, че управлявания от Д.Г. автомобил е с поставени регистрационни табели, отговарящи на друг л.а. - а именно «Алфа Ромео 33», собственост на 23 годишен мъж от Царево. Причини за ПТП : водачът на л.а. «Пежо» навлиза в кръстовището и не пропуска движещия се по път с предимство л.а. «Фолксваген Голф». За изясняване на случая л.а. «Фолксваген Голф», с поставените чужди регистрационни табели е иззет за извършване на необходимите следствено-процесуални действия. По случая е образувно досъдебно производство.
16.08.2009
Виновникът за зловещата катастрофа в Бургас - с 1,5 промила алкохол в кръвта
Във връзка с тежката пътна катастрофа, възникнала около 17.20 ч. на 15.08.т.г. на ул. «Тодор Александров», при която загинаха трима души, от водачът на лекия автомобил «Алфа ромео», с бургаска регистрация - Владо Айрянов, 31 годишен от Бургас, причинил катастрофата, е взета кръв за анализ. От експертизата в кръвта на водача са констатирани 1.50 промили алкохол. Установено е, че Владо Айрянов е придобил правоспособност през 2004 година, като до момента е санкциониран два пъти за управление на МПС без свиделство за правоуправление и са констатирани още 11 нарушения като правоспособен водач, сред които : за превишена скорост, леко пътно транспортно произшествие, три пъти за управление на МПС след употреба на алкохол, шофиране без колан, неносене на «Гражданска отговорност» и др. На 19.06.2006 год. в 22.00 ч. при проверка от служители на «Пътна полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас Владо Айрянов е изпробван с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, който е отчел 1,38 промила. Районен съд - Бургас е наложил глоба в размер на 600 лв. и 4 месеца лишаване от правоуправление. На 01.11.2006 год. Владо Айрянов отново е спрян за проверка от служителите на КАТ, като дрегерът е отчел 1,63 промила. Втората присъда постановена от Районен съд - Бургас е : лишаване от правоуправление за срок от 2 месеца и пробация за срок от 6 месеца. На 10.09.2007 год. Владо Айрянов отново е установен да шофира, след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта 0,74 промила, за което от «Пътна полиция» - Бургас му е наложено лишаване от правоуправление за срок от три месеца и глоба в размер на 200 лв.
05.08.2009
Земетресение
Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, съобщи Николай Милушев Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, което бе усетено в Североизточна България. Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. Епицентърът на труса е в Черно море на югоизток от нос Калиакра. В момента се уточнява в каква част от страната е усетено земетресението. Няма нищо изненадващо в това земетресение. Това каза Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. По думите му територията, която е обхванало днешното земетресение е известна сеизмична зона. Последното земетресение с малко по-голяма сила от днешното в този район е било през 1956 г. и е било с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер. От тогава досега периодът е по-спокоен от към земетресения в тази зона, обясни Милошев. Преди това през 1901 г. е имало доста по-силно земетресение с магнитуд около седма степен по скалата на Рихтер. Милошев обясни, че от „Гражданска защита” са им съобщили, че в Камен бряг има няколко паднали комина. За сега няма данни за други последици. Tрусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер, според актуализираната информация на ЕССЦ Земетресението, усетено на различни места в България е било с магнитуд 4,4 по Рихтер - това сочи актуализираната информация на интернет страницата на Европейски средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ), показа справка на Агенция “Фокус”. Актуализирани са данните и за епицентъра на труса - в Черно море, на 63 км източно от Варна, 25 км източно от Каварна, 19 км югоизточно от Шабла. Трусът е регистриран в 10,49 българско време.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |