В новините
 
03.05.2024 23:14
Търсене
 
 
04.07.2009
С тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители започна празника по отбелязване на 130-тата годишнина от създаване на Министерство на вътрешните работи в Бур
С тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители започна празника по отбелязване на 130-тата годишнина от създаване на Министерство на вътрешните работи в Бургас. В нарочно приветствено слово Директорът на Областна дирекция на МВР Бургас Комисар Васил Едрев подчерта отговорността, която служителите на реда носят на плещите си, както и нуждата от повишаване на доверието от страна на хората в полицейската институция. С поздравителен адрес към присъстващите полицейски служители се обърна представителят на Областното ръководство на “Националния съюз за безопасност и охрана” - г-н Руси Русев. Най-очакваната в тържествената церемония част се оказа награждаването на отличените в организирания от Областна дирекция на МВР Бургас и “Ротари клуб” - Бургас общоградски конкурс за есе, снимка и рисунка по темата “Наркотици”.
16.06.2009
ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно
За да не стане играчката - плачка, ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно на импровизиран спортен празник под мотото «Внимание! Дете на пътя!». Проявата, организирана със съдействието на Районно управление на МВР - Камено и Община Камено събра деца на възраст от последна група на детската градина до шести клас. Майсторско шофиране на велосипед, бързи реакции в рискова пътна ситуация, даване на първа долекарска помощ и проверка на знанията за пътните знаци бяха само една малка част от препятствията, които малчуганите от Каменовска община трябваше да преодолеят. Под зоркия поглед на Кмета на Община Камено - Стефан Бонев и Председателят на Общинския съвет в града - Тонка Добрева учениците демонстрираха придобитите теоретични и практически знания за опасностите на пътния трафик. Началникът на полицейското управление - Стефан Илиев лично се включи с въпроси в забавните тематични викторини, а игрите за време и майсторски умения с велосипед проследиха служителите от «Охранителна» и «Пътна полиция» към Районно управление на МВР - Камено. Участниците в детското занимание бяха наградени със спортни уреди за игра през лятото и множество лакомства, като получиха и ценни напътствия как да се предпазят от рискови ситуации на пътя през време на лятната ваканция.
14.06.2009
Работник загина в Мина “Черно Море”
Работник на 55 г. загина трагично в Мина „Черно Море” край Бургас. Трагичният инцидент е станал в петък около обяд. Стоян Русев Димитров е паднал във вертикална шахта, през която се спускат хора и материали в рудника. Шахтата е с дълбочина 270 м под земята. Димитров е отворил предпазната врата, без да забележи, че клетката не е била дошла на това ниво. Работникът е бутнал метален вагон, след което сам е политнал в празното пространство. Трагедията е била забелязана в последния момент от 2-ма миньори в близост, както и от служителка на охранителните камери. За съжаление никой не е успял да реагира, за да предотврати нещастието. Стоян Димитров е със общ трудов стаж от 33 г., от които 18 г. в мината. Действията, които са довели до инцидента са били извършвани от него милиони пъти и единственото обяснение е невнимание и недопустима разсеяност. Ръководството веднага е алармирало специализираните органи – МВР и Инспекцията за безопасност на труда, които са направили оглед на място и са разпитали свидетелите. В следствие големите щети, причинени от пропадането на товарния вагон, вертикалната шахта е частично разрушена и неизползваема, което е предизвикало извеждането на останалите миньори под земята аварийно през странична шахта. По една щастлива случайност няма други пострадали, тъй като падащият в 270 метровата пропаст няколкотонен вагон е заседнал във вертикалната шахта и не е стигнал до последното ниво, където е имало хора. От години в Мина „Черно Море” не е имало подобен тежък производствен инцидент.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |