В новините
 
19.04.2024 19:27
Търсене
 
 
27.11.2010
НОВИТЕ ЗАВИСИМОСТИ ИЗИСКВАТ ИЗЦЯЛО НОВ ПОДХОД ЗА БОРБА С ТЯХ
Информационните кампании за превенция на употребата на амфетамини нямат ефект, ако не използват новите медии, за да достигнат до младите хора Употребата на амфетамини сред младите хора и непрекъснатата поява на нови синтетични наркотици, които се продават легално в Интернет пространството са сериозен проблем, който изисква качествено нов подход за преодоляването му. Това изисква обединение на всички – държава, международни организации, гражданско общество, медии. Около това становище се обединиха експерти от цяла Европа, които присъстваха на международната конференция „Нови медии, нови наркотици, нови зависимости” - заключително събитие по проект „Пристрастени към живота - международна информационна кампания за превенция и намаляване рисковете свързани с употребата на амфетамини”. Панелните дискусии се концентрираха върху теми като: нарастващата употреба на амфетамини сред младите хора в Европа; новите зависимости в модерния свят, включително интернет зависимост, зависимост от технологиите и др.; ролята на медиите и нуждата от адекватно отразяване на проблема; доколко ефективни са информационните кампании срещу употребата на наркотици и др. Кампаниите за превенция на употребата на амфетамини е необходимо да се променят и да се научат да „говорят” на езика на младите – езикът на Интернет, You tube, социалните мрежи като Фейсбук, Twitter и на форумите, бе сред основните тези на д-р Цвета Райчева, директор на Националния център по наркомании. - Това е една нова реалност, на която ние не можем да не обърнем внимание и да си зададем въпроса защо тийнейджърите предпочитат нея пред другата реалност. Зависимостта не е само от наркотиците. Тя има различни имена и различни лица” – каза тя. Необходим е качествено нов подход, концентриран върху модерни послания, близки до младите, информация без наставления, акцент върху използването на Интернет и социалните мрежи, работа с учениците в училище и с родителите им, които много често не знаят какво правят децата им в Интернет, стана ясно още на конференцията.
09.12.2009
Издателство Сиела Ви представя сборника с разкази „Разходка през стените” от П. Г. Кънев
Пейчо Кънев е поет и писател роден през 1980 г. в България. През последните няколко години живее в САЩ. Досега стихотворенията и разказите му са отпечатани в повече от двеста литературни издания, главно в Северна Америка и Европа. През май 2009 г. издателство Please Press отпечата в САЩ дебютната му стихосбирка, носеща името “r”. Включен е в антологията за американска поезия на издателство Wilderness House Press и в антологията на лондонското издателство Vagabondage Press: “Crazy Days –an expression of depression”. В началото на 2009 г. Асоциацията на литературните издания в САЩ го номинира за престижната награда Pushcart Prize. В момента подготвя вторият си сборник с поезия, който ще излезе от печат в САЩ през лятото на 2010 г. Сборникът с разкази “Разходка през стените” е дебютната му книга с проза на български.
13.10.2009
Сайтът на ФРУТИ ЛУКС – избор на редактора на

Сайтът на ФРУТИ ЛУКС  -  първата българска фирма за плодови букети стана избор на редактора на “Гювеча” в категория Електронни магазини.
Междувременно сайтът зае първи позиции в google по всички фрази, свързани с плодови букети  и експерсни подаръци за любими хора.
Представяме новата колекция Букети от плодове  на Фрути Лукс:

12.10.2009
Представиха Бургас във френското списание „Revue periodique”
Френското списание за култура и литература „Revue periodique” посвети на Бургас юбилейния си 50-ти брой, чието издаване съвпада и с 10-годишния юбилей на изданието. По този повод неговият редактор Тончо Карабулков гостува през юли в града и се срещна с Йорданка Ананиева - заместник-кмет по култура и образование. Още тогава той сподели своите добри впечатления от богатата културна програма на община Бургас. Тончо Карабулков е поместил в списанието авторска статия за Пясъчния фестивал, като снимки на две от скулптурите са намерили място върху кориците му. Създателите на списанието - известната българска интелектуалка Юлия Кръстева и Тончо Карабулков, получиха от кмета на Бургас Димитър Николов специални поздрави за юбилея. По тяхна инициатива през 2004 г. в Париж е открит Български културно-информационен център.
31.08.2009
РУМЕН СПАСОВ И ДАНИЕЛА ПЕНЕВА ПЛЕНИХА ЖРЕЦИТЕ НА МУЗИТЕ
След като завладяха сърцата на меломаните на бардфеста “Морски струни” в Несебър, поетът с китара Румен Спасов и дуетната му половинка с цигулка / и какъв глас само!/ Даниела Пенева, пяха и на Международния младежки фестивал “Жреци на музите” в община Царево. Журналистът, филолог, интелектуалец, и съвсем не на последно място, зам.-главен редактор на в-к “Аз Буки”, покори сърцата на младите жреци на музите не само с глас, а и с магията на изящното слово, толкова чувствено и търсещо духа, колкото само влюбения в музиката и поезията може да поиска. Спасов и Пенева изпяха “Свободата”, “Душата и тялото”, “Смъртта на морето” и други емблематични парчета, които звучаха особено внушително под звездното созополско небе, а слушателите, някои от които за първи път чуваха подобен тип музика, успяха да усетят поезията и словото, вплетени в едно с вълшебството на плачещата цигулка на Даниела.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |