В новините
 
28.03.2024 12:51
Търсене
 
 
26.12.2010
Св. Йосиф Обручник и цар Давид
Имен ден: Йосиф, Давид. Св. праведни Йосиф Обручник бил син на Иаков от рода Давидов, живял в Назарет, дърводелец - в негови грижи била поверена св. Дева Мария. По св. предание е завършил живота си след като Иисус Христос станал на дванадесет години. След кончината на жена си Саломия свети Иосиф живеел във вдовство достатъчно дълго време, прекарвайки дните си в чистота. В светото Евангелие неговият свят и непорочен живот е засвидетелстван от следните, макар и кратки, но твърде похвални думи: "А Иосиф, мъжът й, понеже беше праведен" (Мат. 1:19). И кое може да бъде по-голямо от такова свидетелство? Той бил толкова праведен, че със светостта си надминал другите праведни праотци и патриарси. Защото, кой е бил достоен да стане обручник и мним мъж на Пречистата Дева, Майката Божия? И кому била дадена такава чест ­ да стане официално признат баща Христов?
16.12.2010
10 години от създаването на школата по стъклопис към МКЦ с ръководител Мария Шурелова
За 10 години школата извървя дълъг път в своето развитие – бяха обучени над 100 деца, някои от които постигнаха завидна техника и създадоха истински малки витражи. Много от децата посещават школата години наред, други избират изкуството за свое бъдеще и се насочват към художествени училища. Всяка година се правят най-малко два пъти изложби и базари ( Коледни, Великденски) в Младежкия културен център, градски художествени галерии, вече традиционно е участието на школата и на ФЛОРА Бургас, за което има получени награди. За ръководителката всяка изложба е повод да зарадва децата, родителите и обществеността с красивите витражни рисунки, които носят много празничност, цветна светлина и истинско изумление от сполучливите детски композиции. На 17.12. (петък) в Младежки културен център ще се открие юбилейната изложба на школата по стъклопис. Участниците, деца от 7 до 14 години и техния ръководител – Мария Шурелова, канят всички любители на изкуството и бившите възпитаници на школата, заедно да отпразнуват юбилея, от 16,30 часа, в изложбената зала на МКЦ. Експонатите ще могат да се откупуват.
04.12.2010
Благотворителна изложба в полза на децата от дом за сираци Св. Николай в Нови Хан
На 9 декември от 19.00 ч. в Арт Галерия АНИМА на ул. „Любен Каравелов”, 58 ще бъде открита изложба с повече от 100 оригинални графики и литографии, които са част от личната колекция на д-р Ернст Юде, председател на Германско-българското дружество „Кирил и Методий” във Франкфурт. Събитието е под патронажа на Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България. Изложбата е озаглавена “Съвършенство в черно и бяло” и приканва да ограничим черното в полза на бялото и подкрепим добрите дела. Замисълът на д-р Юде е реализираните приходи от продажба да отидат в полза на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови Хан. На откриването ще бъде представен документалният филм за Отец Иван и неговите деца с режисьор Джеки Стоев.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |