В новините
 
29.03.2024 05:20
Търсене
 
 
14.02.2011
Бургас: Климент Атанасов - в изложба в чест на Енчо Рачев
Галерия „Алма Матер” на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Антон Бончев, Климент Атанасов и Георги Тодоров, скулптурът Хари Арабян и философът Пеньо Костадинов представят свои картини, пластики и книги. Петимата са свързани с общо начало на творческите си пътища, започнали в Бургас през 1971 година в Клуба за изобразително изкуство, ръководен от художника Енчо Рачев. След четири десетилетия петимата автори са вече много различни като професионални занимания, творчески виждания и реализации, но все пак са събрали произведенията си в една зала и под едно заглавие. Изложбата е предизвикателство към изминалото време и към публиката с широкия си диапазон – от живопис до поетични и философски книги. Някои от авторите са едновременно и художници, и писатели, но цялата тази разнопосочност звучи в една и съща гама и хармония, която дава основания за размисъл, че онзи юношески клуб никога не е преставал да съществува. Изложбата е в чест на учителя на петимата творци Енчо Рачев. На откриването актьорите от Алтернативния университетски театър „Алма Алтер” ще представят авторите.
16.12.2010
10 години от създаването на школата по стъклопис към МКЦ с ръководител Мария Шурелова
За 10 години школата извървя дълъг път в своето развитие – бяха обучени над 100 деца, някои от които постигнаха завидна техника и създадоха истински малки витражи. Много от децата посещават школата години наред, други избират изкуството за свое бъдеще и се насочват към художествени училища. Всяка година се правят най-малко два пъти изложби и базари ( Коледни, Великденски) в Младежкия културен център, градски художествени галерии, вече традиционно е участието на школата и на ФЛОРА Бургас, за което има получени награди. За ръководителката всяка изложба е повод да зарадва децата, родителите и обществеността с красивите витражни рисунки, които носят много празничност, цветна светлина и истинско изумление от сполучливите детски композиции. На 17.12. (петък) в Младежки културен център ще се открие юбилейната изложба на школата по стъклопис. Участниците, деца от 7 до 14 години и техния ръководител – Мария Шурелова, канят всички любители на изкуството и бившите възпитаници на школата, заедно да отпразнуват юбилея, от 16,30 часа, в изложбената зала на МКЦ. Експонатите ще могат да се откупуват.
04.12.2010
Благотворителна изложба в полза на децата от дом за сираци Св. Николай в Нови Хан
На 9 декември от 19.00 ч. в Арт Галерия АНИМА на ул. „Любен Каравелов”, 58 ще бъде открита изложба с повече от 100 оригинални графики и литографии, които са част от личната колекция на д-р Ернст Юде, председател на Германско-българското дружество „Кирил и Методий” във Франкфурт. Събитието е под патронажа на Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България. Изложбата е озаглавена “Съвършенство в черно и бяло” и приканва да ограничим черното в полза на бялото и подкрепим добрите дела. Замисълът на д-р Юде е реализираните приходи от продажба да отидат в полза на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови Хан. На откриването ще бъде представен документалният филм за Отец Иван и неговите деца с режисьор Джеки Стоев.
29.11.2010
Пети Медиен панаир Професия: Новинар
Медиен панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” ще се случи за пета поредна година от 29 ноември до 3 декември 2010 година. Основна тема на тазгодишното събитие във ФЖМК е “Професия: Новинар”. Едно събитие, за което вярваме, че няма нужда от подробни обяснения, защото за своите 5 издания успя да се утвърди като едно от важните и значими събития за медийния бранш, за Факултета, но най-вече за самите студенти, бъдещите... професионални комуникатори. Защото Медийният панаир е мястото на изключително важната среща между двете неделими части на журналистическата професия – теорията и практиката. В организацията на Медийния панаир всяка година включваме разнообразни формати – представяния на книги и документални филми, студентски изложби, отворени дискусии на актуални медийни и обществени теми, научни конференции и най-популярната част сред студентите – представянията на медиите. Форумът традиционно ще се проведе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а организатори на проявата са Фондация “За ново партньорство в журналистиката” и PRoPR Агенция. В тазгодишния юбилеен панаир имаме много нови формати, изненади и специални гости. Официалният старт на петия Медиен панаир ще бъде даден с дискусията "Професия: Новинар". Очакваме ви точно в 11.00 в зала 13 на ФЖМК.
04.08.2010
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС
„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език на  
Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
23.07.2010
ХУДОЖНИКЪТ ПАВЕЛ МИТКОВ СЪС СВОЯ ГАЛЕРИЯ В БУРГАС
Постоянна изложба – базар от картини на даровития български художник Павел Митков ще бъде експонирана днес във фойето на Гранд хотел и СПА “Приморец” в Бургас, съобщи управителят на хотелския комплекс Димитър Караненов. Мястото е подбрано внимателно, съобразявайки се с професионализма и отличните международни оценки за творчеството на младия автор. Зад гърба си, въпреки Христовата възраст, Павел Митков има над 40 самостоятелни изложби в Европа и САЩ: Mанила, Филипините (1998), Дубай, ОАЕ (1998), Тесалоники, Гърция (2000), Будапеща, Унгария (2002), Виена, Австрия (2003), Варшава, Полша (2003), Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, САЩ (2003-2004), Токио, Япония (2005) и др. Негови картини са в колекциите на: покойния Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II – Крал на Белгия, Владимир Путин – Президент на Русия, кметът на Москва Юрий Лужков, сенатор Хилъри Клинтън.
07.05.2010
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |